Популярното приложение TikTok е най-използваното сред тийнейджърите във Великобритания за

...
Популярното приложение TikTok е най-използваното сред тийнейджърите във Великобритания за
Коментари Харесай

TikTok стана най-популярният източник на новини за тийнейджърите във Великобритания

Популярното приложение TikTok е най-използваното измежду младежите във Англия за приемане на информация за настоящите събития.

За това написа “Европейска истина “, оповестява Ofcom — английска организация, която контролира работата на телевизионните и радиокомпаниите, както и на пощенските услуги.

Медийният регулатор откри, че 28% от младежите на възраст от 12 до 15 години употребяват приложението за видео продан във Англия. Сред пълнолетното население на страната, 10% от интервюираните сега го употребяват като източник на вести, спрямо 1% през 2020 година

Според отчета на регулатора за потреблението на вести в Обединеното кралство 2022/23, YouTube и Instagram са на второ място, като 25% от хората в тази възрастова група употребяват и двете платформи като източник на вести.

Според изследването, към 68% от възрастните във Англия сега употребяват онлайн-източниците, с цел да получават информация по отношение на настоящите вести, спрямо 26%, които употребяват печатните издания.

Според отчета, малкия екран обаче остава най-популярната платформа във Англия, като 70% от възрастните я гледат, с цел да научат за настоящите събития.

Същевременно, във всички възрастови групи Фейсбук остава най-популярната обществена мрежа за достъп до вести. Според Ofcom, тази платформа регистрира признаци на спад, откакто доближи едвам 30% от пълнолетното население на Обединеното кралство предходната година, по отношение на 35% през 2019 година

Въпреки повишаването на известността на TikTok, 45% от английските младежи на възраст от 12 до 15 години споделят, че не се интересуват от новините, като съвсем половината настояват, че ги считат за „ прекомерно скучни “. Други 16% са на мнение, че намират приложението за „ прекомерно разочароващо “.

По-рано беше обявено, че в Холандия на чиновниците е неразрешено да конфигурират онлайн-магазина AliExpress и приложенията за чат WeChat на служебните си телефони, както и да употребяват TikTok.

Припомняме, че при започване на юни Европейският парламент прикани държавните управления на страните от съюза да забранят потреблението на TikTok за държавни чиновници.

В рекомендациите си законодателите приканиха всички национални държавни управления да се причислят към рестриктивните мерки, които Европейският съюз, редица столици и западни страни отвън Европа към този момент са наложили върху потреблението на китайското приложение за обществени медии TikTok. Приложението за видео продан, което е по този начин обичано от младежите по целия свят, е изправено пред обвиняванията от страна на западните разследващи организации по отношение на улеснението на шпионажа, неуспеха за отбрана на персоналните данни и даже корумпирането на младежите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР