Популярността на френския президент Еманюел Макрон се е сринала до

...
Популярността на френския президент Еманюел Макрон се е сринала до
Коментари Харесай

Популярността Еманюел Макрон се е сринала

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се е сринала до най-ниското равнище от дните на митингите на „ жълтите жилетки “ през 2019 година, демонстрира допитване на фона на възходящото опълчване на напъните му за повишение на пенсионната възраст, написа Bloomberg.

Допитването на института Ifop за вестник Journal du Dimanche демонстрира, че 28% от интервюираните са удовлетворени от представянето на Макрон, спад с 4 пункта по отношение на месец по-рано, оповестява изданието. Одобрението за премиера Елизабет Борн е останало непроменено на 29%.

Борн прокара предлагането за пенсионната промяна в четвъртък без гласоподаване в Народното събрание, откакто стана ясно, че държавното управление не може да събере задоволително поддръжка от депутатите. Сега тя ще би трябвало да се оправя с вотове на съмнение в Народното събрание в понеделник. Ако те са сполучливи, пенсионният закон ще бъде обезсилен и Борн ще би трябвало да подаде оставка.

Профсъюзите дават обещание да продължат стачките против закона, а протестиращи възнамеряват национални дейности в четвъртък. По-малки демонстрации бяха проведени в цялата страна този уикенд.

От декември известността на Макрон понижава с осем пункта, оповестява JDD. Ifop е изследвала 1928 души онлайн и по телефона от 9 до 16 март, деня, когато държавното управление прокара предлагането за пенсионната промяна.

Междувременно френският министър на финансите Брюно льо Мер разяснява, че Франция ще продължи с реформирането на пенсионната система макар уличните митинги и вотовете на съмнение, планувани за понеделник.

Няма да се събере болшинство в Народното събрание за вотовете на съмнение, сподели Льо Мер в изявление, оповестено късно в събота от вестник Le Parisien, представен от БНР.

„ Представителите на народа ще имат своята дума по върховен метод в понеделник. Законът ще бъде прибавен. Свободата на митинг е цялостна, само че никакво принуждение не трябва да бъде толерирано на никое място “, добави той.

Льо Мер повтори гледната точка на държавното управление, че промяната, която ще удължи възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, е нужна за стабилизиране на финансите на пенсионната система.

“Разбирам терзанията и паниките на нашите сънародници, само че няма да станем по-добре, като отхвърляме икономическите действителности “, съобщи Льо Мер. „ За да финансираме обществения си модел, един от най-щедрите в света, би трябвало последователно тези, които могат, да работят повече “, добави той.

На въпрос за проблемите на Credit Suisse Group Льо Мер съобщи, че френските банки са постоянни и спестителите няма защо да се тормозят.

„ Затрудненията на Credit Suisse са от дълго време известни. Приветствам първите ограничения, подхванати от швейцарското държавно управление. Сега чакаме дефинитивно и структурно решение на проблемите на тази банка. Оставаме извънредно бдителни и мобилизирани “, добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР