Популярността на Байдън отбеляза нов спад.Рейтингът на одобрение на президента

...
Популярността на Байдън отбеляза нов спад.Рейтингът на одобрение на президента
Коментари Харесай

Рейтингът на одобрение на президента на САЩ Джо Байдън e спаднал още повече

Популярността на Байдън означи нов спад.

Рейтингът на утвърждение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън e понижен още повече тази седмица и е покрай най-ниското ниво, отбелязвано по време на ръководството му, в миг, когато остават единствено пет седмици до изборите в средата на мандата на 8 ноември, демонстрира изследване на Ройтерс и Ипсос.

Извършеното в границите на два дни национално изследване е посочило, че 40% от американците утвърждават работата на Байдън, което значи спад по отношение на 41%, регистрирани предходната седмица.

Популярността на президента на Съединени американски щати спадна до 36% през май и юни, което засилиочакванията, че неговата Демократическа партия може да загуби контрола над Камарата на представителите на Съединени американски щати през ноември, а евентуално и над Сената, напомня Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Байдън встъпи в служба през януари 2021 година на фона на пандемията от КОВИД-19, като мандатът му беше белязан от икономическите последици от световната здравна рецесия, в това число внезапно възходяща инфлация. Последното изследване на Ройтерс и Ипсос, извършено онлайн на британски в Съединени американски щати, се базира на отговорите от 1003 пълнолетни, в това число 448 демократи и 383 републиканци. Точността му е в границите на четири процентни пункта.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР