Популярността на американския президент Доналд Тръмп е намаляла след междинните

...
Популярността на американския президент Доналд Тръмп е намаляла след междинните
Коментари Харесай

Намалява популярността на Доналд Тръмп

Популярността на американския президент Доналд Тръмп е намаляла след междинните избори за Конгрес, вследствие на които демократите получиха надзор над Камарата на представителите. Това демонстрират данните от национално допитване, извършено по поръчка на телевизия NBC и вестник „ Уолстрийт джърнъл “.
Работата на Тръмп се утвърждава от 43% от запитаните, 54% - се отнасят отрицателно към нея. За съпоставяне при допитването, извършено малко преди ноемврийските избори, тези индикатори бяха надлежно 46% и 52%.
На въпроса дали биха дали своят вот за втори мандат на Тръмп през 2020 година единствено 38% от интервюираните са дали отговор позитивно, 52% са декларирали, че няма да поддържат сегашния президент.
Освен това от допитването следва, че 48% от американците желаят дневният ред в Конгреса отсега нататък да се дефинира от демократите, а не от републиканците. На страната на законодателите от партията на властта са застанали единствено 21% от запитаните. Избирателите считат, че с ноемврийското гласоподаване са изпратили сигнал към актуалната републиканска администрация, че тя не върви в вярната посока, съобщи Фред Янг, който е един от уредниците на изследването. В същото време те считат, че самият „ президент за момента не е чул този сигнал “, отбелязва специалистът.
Резултатите от допитването също по този начин демонстрират, че болшинството американци считат, че ще настъпи стопански спад в близката година. 33% от запитаните са декларирали, че икономическата обстановка в страната се утежнява, 28% са на противната позиция. Това са най-ниските резултати за последните няколко години, отбелязва Ен Би Си. „ За пръв път от началото на мандата на Тръмп неговото основно избавление в лицето на мощната стопанска система стартира да зацикля “, разяснява Фред Янг.
62% от американците също по този начин считат, че Тръмп не е до край почтен с американския народ по отношение на преписвания му „ сговор “ с Русия, съобщи БГНЕС.
Проучването е извършено от 9 до 12 декември измежду към 900 американци, в това число регистрирани гласоподаватели, по телефона и електронната поща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР