Популярно е мнението, че трябва да работите повече и по-упорито

...
Популярно е мнението, че трябва да работите повече и по-упорито
Коментари Харесай

3 основни стъпки към успеха, които не включват много труд

Популярно е мнението, че би трябвало да работите повече и по-упорито от останалите, с цел да постигнете триумф в живота. Всъщност, това е половината истина. Това, на което ни учат доста преуспели хора, е, че упоритият труд не е всичко. Понякога даже точно той се оказва загуба на време и на сила. Разглеждайки нещата от тази вероятност, подбрахме 3 неща, които са толкоз значими, даже по-важни, колкото упоритият труд за постигането на триумфа.

1. Цел

Работите от толкоз дълго време, че е изцяло допустимо да сте не запомнили за какво го вършиме. Ако разгледате живота на всеки един човек, който се е провалил, ще забележите нещо сходно – всички те не са имали цел. Те не са знаели накъде отиват. Не са знаели за какво вършат това, което вършат, и не са осъзнавали, че може да има причина. Преследвали са единствено краткосрочни удоволствия като храна, секс – единствено те са задвижвали живота им.

Тези хора са работили като животни. Задоволявали са първичните си потребности. Не са могли да упражняват мислене в дълготраен проект и да проучват съществуването си. Не е належащо да подбирате хора с огромни провали. Който и неуспех да разгледате, ще откриете, че е „ болен ” от безцелност. Ако не си давате сметка какво вършиме и за какво, един ден в действителност ще се окажете в ситуция да вършиме нещо и да не знаете за какво.

Всеки път, щом започнете да вършиме нещо, вземете решение да го вършиме до края на живота си. Разбира се, като изключим случаите, в които вътрешният ви глас ви споделя да спрете и да започнете нещо друго или пък се постанова да спрете. Когато стартирате дело без да знаете ясно предстоящите резултати, може да се наложи да вложите часове и дни твърдоглав и уморителен труд, с цел да осъзнаете, че не е трябвало изобщо да стартирате. Т.е. задачите ви могат да бъдат изпълнени по различен метод. Не бъдете ангажиран човек и работохолик. Бъдете човек, който възнамерява добре дейностите си и им слага съответни цели.

2. Работете върху себе си

Работете върху себе си 10 пъти повече, в сравнение с върху външни детайли. Така ще усетите, че се движите 10 пъти по-бързо от предстоящото. Можете да замените часовете и дните твърдоглав труд, като просто измененията метода си на живот и навиците си.

Придобийте такива, които са присъщи за сполучливите хора. Като свободно коригирате държанието си и метода си на работа, вие променяте резултатите, които постигате. Вие поставяте нова стойност. Освен това променяте метода, по който се възприемате и по който ви възприема останалият свят. Ако можете да се представяте като Брус Лий – да владеете неговата тренираност и привички, ден след ден, няма подозрение, че в скоро време или малко по-късно ще се превърнете в същински войник от висша класа, нали?

Какво да кажем тогава за човек, който преуспява в бизнеса? Какво ще стане, в случай че интегрирате същия принцип в всекидневието и навиците си, с цел да отключите силата и творчеството си, нужни за постигането на триумфа? Вие можете безусловно да започнете от през днешния ден да се справяте по-добре и да постигнете изключителни резултати мигновено. Единственото условие е да оставите старите привички зад тила си, както и ограничаващото мислене за себе си. Освободете място за нови привички и разбирания. Разбира се, преди да зарежете старите си привички, първо ги анализирайте. Ако не можете да разпознаете плевелите измежду цветята, няма да можете да се предпазите от тях в бъдеще. Успехът не се показва в битката със остарялото, а в прекарването и превъзмогването му. С построяването на нещо ново на негово място.

3. Вяра

Ако не вярвате, че е допустимо да постигнете същински триумф – този, който откровено жадувате – няма в никакъв случай да го изпитате. Понякога единствената отдалеченост, която стои сред вас и задачите ви, е мозъкът ви. Ако премахнете мислените бариери, ще осъзнаете, че можете да доближите задачите си и да ги грабнете мигновено. Колкото повече не вярвате във опциите си, толкоз повече се отдалечавате от реализирането на задачите си и измисляте следващото опрощение за неуспеха си.

От: //www.profit.bg/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР