Популярният в Калифорния ски курорт Squaw Valley“ ще промени името

...
Популярният в Калифорния ски курорт Squaw Valley“ ще промени името
Коментари Харесай

Сменят името на курорт в САЩ заради „сексистко“ име

Популярният в Калифорния ски курорт „ Squaw Valley “ ще промени името си, заяви интернет уеб сайтът „ Travel and Leisure “. Според направени „ обширни изследвания “, огромна част от интервюираните са споделили, че името е необятно възприемано като „ расистка и сексистка засегнатост “.

Думата „ скуо “ (squaw) е употребена за дамите от индианските племена в Северна Америка. Според управлението на курорта, този термин „ дълго време е използван за унизително и нечовешко отношение към индианките “ и против него са протестирали локалните поданици от индианското племе уашо.
„ Трябва да приемем, че колкото и да почитаме спомените, които се асоциират с името на нашия курорт, тази обич не оправдава използването на термин, който е необятно признат за расистка и сексистка засегнатост.
 Университет увеличи преподавателка написала Белите животи нямат значение Университет увеличи преподавателка написала " Белите животи нямат значение "
Университетът в Кеймбридж се изрече в поддръжка на една от своите преподавателки, която бе наранена от вълна от неодобрение след послан...
Ще намерим ново име, което да отразява главните ни полезности, историческото минало и уважението към всички, които са се наслаждавали на тази земя “, акцентира президентът на курорта Рон Коен.

Новото име ще бъде оповестено при започване на 2021 година, а преименуването ще стане факт след края на ски-сезона.
В Скуо Вали през 1960 година са се провели зимните олимпийски игри. Курортът е един от най-големите в страната и всяка година е посещаван от повече от 600 000 скиори и сноубордисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР