Популярният уеб портал DigiTimes съобщи, че компанията TSMC, която произвежда

...
Популярният уеб портал DigiTimes съобщи, че компанията TSMC, която произвежда
Коментари Харесай

В iPhone от 2020 година ще се използва мощен 5 nm процесор

Популярният уеб портал DigiTimes заяви, че компанията TSMC, която създава чиповете на Apple, към 2020-та година ще премине към потреблението на 5 нанометров софтуерен развой . Това значи, че и новата системата върху чипа A14 , която би трябвало да излезе същата година, би трябвало да употребява най-съвременната към тази дата технология.

В новата серия iPhone, която се чака да излезе през месец септември тази година ще се употребява SoC A13 , създавана също от компанията TSMC. Новия чип ще се създава с потреблението на ултравиолетова литография, осигуряваща многослойното разположение на детайлите в кристала. Това ще бъде последното сходно софтуерно решение на Apple преди въвеждането на 5 нанометровия софтуерен развой.

По-съвременният софтуерен развой дава опция на полупроводников кристал с една и съща повърхност да бъдат поместени повече транзистори, като по този метод процесорът предлага по-висока изчислителна мощ и е по-ефективен. Освен това, в iPhone от 2020-та година се чака появяването на пълностоен 5G модем, който съгласно изтеклата неофициална информация се създава взаимно от фирмите Intel и MediaTek.

Към сегашен ден, процесорите за смарт телефоните и другите мобилни устройства се създават посредством 7 нанометров софтуерен развой. Подобни чипове се употребяват да вземем за пример в мобилните устройства iPad Pro 2018 (A12X Bionic), във флагманските смарт телефони на Huawei (Kirin 980) и в Xiaomi Mi 9 (Snapdragon 855).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР