Популярният технологичен блогър Стив Бърк (Steve Burke) от YouTube канала

...
Популярният технологичен блогър Стив Бърк (Steve Burke) от YouTube канала
Коментари Харесай

Acer показа прототип на GeForce RTX 4090 с напълно интегриран охладител с течност и Radeon RX 7900 от серията Predator

Популярният софтуерен блогър Стив Бърк (Steve Burke) от YouTube канала GamersNexus посети щаб-квартирата на Acer, където се срещна с някои от към момента не показаните артикули на производителя. По-специално, вниманието на запалянкото беше привлечено от разработките, свързани с флагманските видеокарти NVIDIA GeForce RTX 4090 и AMD Radeon 7900.

Компанията сътвори първообраз на видеокартата GeForce RTX 4090, оборудвана с хибридна охладителна система – въздух-течност, която няма външен нагревател с охлаждаща течност.

Радиаторът е инсталират непосредствено върху самата видеокарта. Той има 22,4 см шина и е оборудвана с две помпи от всяка страна. Течността вътре в радиатора се охлажда от два вентилатора, инсталирани от горната страна.

Радиаторът е ситуиран върху меден воден блок, който охлажда графичния процесор, паметта и захранващата подсистема на видеокартата. Допълнителната издръжливост на структурата се обезпечава от инсталираната на задната част подсилваща плоча.

На Стив беше показан и ранният първообраз на графична карта Radeon с фирменото лого Acer Predator и по-традиционна система за въздушно изстудяване с три вентилатора.

Картата е основана на доста дълга печатна платка и е оборудвана с два 8-пинови захранващи конектора. До тях е планувано задоволително място за монтиране на трети. Много е евентуално да става дума за модела Radeon RX 7900 XT или RX 7900 XTX, защото за неотдавна пуснатия Radeon RX 7600 сходна охладителна система ще наподобява непотребна.

Още един път би трябвало да се означи, че показаните в лабораторията на Acer видеокарти GeForce и Radeon са единствено прототипи. В бъдеще външният им тип може да се промени. Освен това, самият производител към момента не е загатнал дали възнамерява да пусне тези видеокарти в продажба.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР