Популярният писател и драматург Александър Урумов ще представи своята най-нова

...
Популярният писател и драматург Александър Урумов ще представи своята най-нова
Коментари Харесай

Писател подкрепя мисията на книжарница Надежда

Популярният публицист и драматург Александър Урумов ще показа своята най-нова книга „ Татко, бит ме ” във вторник, 27 ноември, от 18.30 часа в залата на Регионалния исторически музей. Той ще направи представянето на най-новата си книга „ Татко, бит ме “ в поддръжка на книжарница „ Надежда ” и нейната задача - да е извор на вяра за доста младежи в неравностойно състояние. 50% от цената на всяка продадена книга ще бъде подаяние за задачата на книжарница „ Надежда “ и младежите, на които тя оказва помощ.

В същина книжарницата е основана по план по Оперативна програма стратегия „ Развитие на човешките запаси ” на родителската организация „ Паралелен свят ” и съдружие „ Да полетим дружно ”. Наречена е книжарница с задача – Надежда. Към магазинчето за книги и сувенири на ул. „ Петко Каравелов “ 24, е основано и обществено дружество, което ще създава сувенири и картички за продажба. Две пловдивски издателства, а настрана от това и доста създатели, към този момент са оставили на консигнация книги за продажба в книжарница „ Надежда ”. Апелът е и към всички създатели на перото в Пловдив, тъй като упоритостта е тя да се трансформира в книжарница, в която се продават книги на всички пловдивски създатели. И освен!

Много нужна е и креативната помощ на създатели от приложните изкуства и занаятите, които да поддържат младежите от работилницата с хрумвания и образование, по какъв начин да се разшири гамата от предмети, които те могат да създават и продават. Голямата цел е да се обезпечи повече автономия на младежите, към които работодатели са предубедени или просто не смеят да наемат. Творците на Пловдив имат необятни благоприятни условия за изява в това поле.

Древната алегория ни учи, че не постоянно вършим положително като даваме пари, само че постоянно е почтено да научим някого, по какъв начин да ги изкара. Децата, които са ангажирани да работят в книжарницата и работилничката за сувенири към нея, ще имат опция да продават книгите на Александър Урумов, ще изпитат удовлетворението от своя труд, ще видят резултатите от него.

Александр Урумов е роден през 1969 година и е приключил Българска лингвистика в Софийския университет „ Климент Охридски ”. Автор е на голям брой книги, измежду които „ Али Безсмъртния ”, „ Исус Христос – власт и политика ”, „ Малкото име на дните ”, „ Тиква! Ботаника на възприятията ”, „ Приказки в края на времето ” и други Негови са и обичаните пиеси „ Лалугер “, „ Тиква “, „ Пилето, което споделя ку “, „ Да убиеш исполин “, Айфеловата кула “ и други Дълги години работи сполучливо в областта на обществените връзки и връзките с обществеността. Той споделя изконните християнски полезности и има ярки личностни позиции по значими за обществото ни проблеми. И не пропуща опция да ги съобщи на всеослушание.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР