Популярният модел е обновен, мощността е пораснала, в гамата влиза

...
Популярният модел е обновен, мощността е пораснала, в гамата влиза
Коментари Харесай

ФЕЙСЛИФТЪТ НА JAZZ E:HEV И СЪС СПОРТЕН ВАРИАНТ

Популярният модел е освежен, мощността е пораснала, в гамата влиза и равнище на съоръжение Advance Sport

Японският производител Honda показа публично фейслифт на хибридния Jazz. Нивата на съоръжение Elegance и Advance са с нов дизайн на радиаторната решетка, както и с по-тъмни вложки на фаровете. По-отчетливо скулптурираните предна и задна брони са допълнени от изпъкнала долна част, което придава на Jazz по-устремена линия. Променени са цветовете за алуминиевите джанти на равнището на съоръжение Advance.

Jazz Crosstar също е подложен на редица промени във външния тип, които акцентират неговия авантюристичен образ. Радиаторната решетка вид „ пчелна пита “ е съчетана с нови брони със сребристи вложки, завършени като протектори под каросерията и странични „ престилки “. Промените се изчерпват с новото покритие на алуминиевите джанти и новия наследник цвят Fjord Mist blue.

Отвътре равнищата на съоръжение Elegance и Advance са с изменени цветови схеми, материали и покрития, до момента в който разновидността Crosstar е с нова тапицерия на седалките, както и с променено бордово табло, ново покритие за него и за централната подпора, както и за минималистичния волан.

Новото равнище на съоръжение Advance Sport

Новото равнище на съоръжение Advance Sport е в нов извънреден цвят Urban Gray и включва неповторимо покритие на предната ризница, спортна ризница, както и блестящи черни странични огледала, 16-инчови колела, които вършат Jazz e:HEV още по-привлекателен.
Отвътре Advance Sport също се радва на усъвършенствания, целящи да усилят първокласното спортно чувство за версията. Седалките са тапицирани с композиция от сива еко кожа и черен синтетичен велур, а новият 3-спицев волан, централният подлакътник и панелите на вратата са декорирани с противоположен жълт тегел.

Още по-добри индикатори на хибридната e:HEV система

Освеженият Jazz e:HEV резервира високоефективната прогресивна хибридна технология на Honda. Най-новото ѝ потомство е с два електромотора, пестелив бензинов мотор, автоматизирана трансмисия, а трите интелигентни режима на задвижване ще обезпечат високи равнища енергийна успеваемост в действителни условия.

Задвижващият електромотор е получил спомагателна порция от 10 кВт (14 к.с.) мощ и по този начин цената ѝ доближава до 90 кВт (122 к.с.). Този, с функционалности на генератор, е с увеличена с 8 кВт мощ, като максимумът ѝ доближава до 78 кВт (106 к.с.). 1,5-литровият бензинов мотор също печели спомагателна доза от 7 кВт и към този момент предлага най-много от 79 кВт (107 к.с.). Въртящият миг остава 131 Нм. Високоенергийната хибридна система на Honda отделя едвам 102 г/км излъчвания от CO2 (106 г/км при равнище Advance Sport).

Автоматичната трансмисия на Honda при новия Jazz e:HEV също е била пренастроена, с цел да стане още по-плавно ръководството, а шофирането – още по-завладяващо. Crosstar, Elegance и Advance са с още по-добра реакция при ускорение. За да бъде отличен Advance Sport от останалите равнища на съоръжение, настройките на педала на газта са изменени, с цел да се усили задвижващата мощност и да се усъвършенства реакцията на автомобила при използването му. Преработено е линейното ръководство на превключването и по този начин точката на оборотите на бензиновия мотор е вдигната до 6300 об/мин. Спортната версия се радва и на редица промени в настройките на окачването. Ходът на предната пружина е понижен с 8%, а на задната – повишен с 20%. Това понижава надлъжните сили за по-фокусирано и динамично шофиране. Добавени са и нови по-стегнати пружини за нараснало сцепление и повече непоклатимост при взимане на завой с висока скорост.

REFRESHED JAZZ e:HEV LINE-UP GAINS NEW ADVANCE SPORT VARIANT

Възможност за малко ремарке

В унисон с желанието на клиентите Jazz e:HEV става още по-функционален и всички модели към този момент са способни да теглят до 500 кг под формата на малко ремарке или багажник за колело.

Фейслифтът на Jazz си остава водещ в класа във връзка с интериорното пространство. Ключова за нараствания вътрешен шир, както и при настоящия модел, си остава неповторимата за този клас коли централна позиция на горивния контейнер, непосредствено под седалките.
Това разрешава на Jazz да резервира извънредно практичната си патентована от Honda система, наречена „ вълшебен седалки “.

Honda SENSING обезпечава богат пакет за сигурност

За да добави богатия пакет на новия Jazz, Honda обезпечава един от най-богатите и високотехнологични пакети от системи за сигурност в класа.
С помощта на още по-широкообхватна камера с още по-висока разграничителна дарба е реализирана усъвършенствана видимост към автомобила, включително и различаване на граничен завършек на пътя без бордюри или крайпътна маркировка, а системите за дейна сигурност са модифицирани по този начин, че да се сведе до най-малко намесата им при всекидневно шофиране.
Асистентът за придвижване при запушване към този момент действа още от нулева скорост.

Към всички тези системи би трябвало да прибавим общоприетите 10 въздушни възглавници, в това число и тези за коленете на водача и пасажера от предната седалка и предните централни въздушни възглавници. Обновените Jazz и Jazz Crosstar ще бъдат оборудвани със същите технологии за дейна сигурност и асистенти за водача, за които моделите получиха оптималната оценка от 5 звезди по време на краштестовете на самостоятелната организация Euro NCAP през 2020 година

Предвидено е европейските продажби на фейслифта на двете версии на Honda Jazz да стартират поетапно през 2023 година

*Източник: www.honda.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР