Популярният китайски уеб-портал Expreview съобщи, че фамилията видеокарти Nvidia Pascal

...
Популярният китайски уеб-портал Expreview съобщи, че фамилията видеокарти Nvidia Pascal
Коментари Харесай

Новата модификация на GeForce GTX 1060 6GB ще използва графичния процесор GP104

Популярният китайски уеб-портал Expreview заяви, че семейството видеокарти Nvidia Pascal напълно скоро ще се добави с нова версия на графичната карта GeForce GTX 1060 6GB.
Ключовата разлика при новия модел е потреблението на графичния процесор GP104, прочут от видеокартите GeForce GTX 1080 и GTX 1070, вместо истинския GP106.

От позиция на техническите характерности, новата трансформация ще бъде безусловно идентична на предходната версия. В графичния процесор GP104 ще бъдат изключени половината графични модули и CUDA ядрата ще останат 1280. Шината на паметта ще бъде орязана до 192 бита. Не се оповестява по какъв начин ще се промени честотния капацитет на картата.  Навярно ще бъде изменена и потреблението на електрическа сила на GeForce GTX 1060 6GB при прехода към другия графичен процесор.



Много от сътрудниците на производителя постъпват по същия метод с видеокартата GeForce GTX 1060 3GB, основана на графичния процесор GP104. Според уеб-ресурса TechPowerUp, това са пет модела, създавани от Colorful, Galax и Palit.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР