Популярният американски университет Джонс Хопкинс ни слага на първо място

...
Популярният американски университет Джонс Хопкинс ни слага на първо място
Коментари Харесай

България е хем първа в света, хем пета по смъртност от коронавирус - как се четат данните от Джонс Хопкинс

Популярният американски университет " Джонс Хопкинс " ни поставя преди всичко в света по смъртност от КОВИД, само че в графичен тип, обаче отново на образователното заведение, само че в табличен тип, страната ни е на пето място.

В " е показана смъртността от COVID-19 в най-засегнатите страни - 20 страни, които сега са най-засегнати от COVID-19 в международен мащаб съгласно образователното заведение, без да има елементарно очевидно конкретизиране какво значи " най-засегнати ". В първия вид на графиката са подредени страните с най-вече умряли на 100 доказани случаи на болест с COVID-19. Първото място е за Мексико - 7.6% от случаите на ковид са с съдбовен край. В България умрелите са 4.1% от инфектираните т.е. на трето място сме в света, на второ е Египет, с 5.6%.

По аршин умряли на 100 000 население (тук се включват както инфектирани с COVID-19, по този начин и здрави хора) България, съгласно таблични данни, които се виждат по-долу на страницата на университета, е на пето място -  325.68   смъртни случаи. Преди това са Черна гора, Северна, Босна и Херцеговина плюс Перу, като латиноамериканската страна е надалеч напред и окупира първото място.

А в случай че гледаме аршин умряли на 100 доказани случая в табличен тип, преди всичко става Йемен, която не участва на никое място другаде като данни.


 СЗO: Глобалната смъртност от Ковид е нарастнала с 21% за седмица СЗO: Глобалната смъртност от Ковид е нарастнала с 21% за седмица
Световната здравна организация би паника, че в международен мащаб инфектираните с вируса единствено за миналата седмица са се нараснали с 8%, а...

Във разновидността на графиката за смъртни случаи на 100 000 души обаче се вижда, че страната ни е първа по смъртност в света. Няма пояснение за какво липсват Перу, Босна и Херцеговина, Северна Македония и Черна гора.



 

Изрично от " Джонс Хопкинс " прецизират, че разликите в смъртността зависят от доста фактори, измежду които демографската картина, броят и честотата на направените проби за COVID-19 и така нататък, в това число и " неизяснени фактори ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР