Популярният американски блогър Мишел Комбс разказва за това как стереотипите

...
Популярният американски блогър Мишел Комбс разказва за това как стереотипите
Коментари Харесай

Майната ви! Прекалено стара съм за това!

Популярният американски блогър Мишел Комбс споделя за това по какъв начин стандартите ни тровят живота и бонусите, кото възрастта ни дава Да остаряваш е крепко.

През половината ми живот се борех с остаряването и то победи. Защо изгубих цялото това време? Защо незабавно не признах провалянето си и не се пробвах просто да пребивавам? Не зная.

Сега съм на 52, само че се усещам на 30. Не, не съм полудяла, виждам бръчките си и пигментите петна, само че приказвам за вътрешното си положение, това на душата. Изглеждам на 50, само че по душа съм на 30. Край. Точка. Да, не съм войник и не разбирам за какво това е неприятно. Освен това съм прекомерно остаряла, с цел да:

1. Мълча Ако желая да кажа нещо – приказвам и не се опасявам дали ще ме схванат вярно. Това е техен проблем, не мой. И в случай че някой се е отнесъл зле към мен, той си го получава, тъй като в света има грубияни и те би трябвало да бъдат поставяни на място!

2. Да се тормозя за това по какъв начин наподобявам Мъжът ми предложи да закусим на открито. Започнах да се подготвям и открих, че ми е приключил сухият шампоан, а дънките ми са носени към този момент два пъти. Три години по-рано щях да откажа да изляза в този тип, само че в този момент си споделих: По дяволите, обичаният ме кани на закуска, какво значение има дали съм си измила косата. Видял ме е сутринта и желае да пием кафе дружно. Не ми пука по какъв начин ще ме гледат хората от прилежащата маса. И да, няма да си изгладя тениската, тя е чиста. Това е задоволително.

3. Да имам недостатъци Това не са недостатъци, това са моите стремежи и ги осъществявам!

4. Да нося неуместни обувки Това са обувки и на мен би трябвало да ми е комфортно и не ми пука, че контузвам нечии естетични усеща.

5. Да се оправдавам за кочината Извинете, да сте ме наемали, с цел да подкрепям този дом чист? Независимо, че това е МОЯТ дом. Нямах въодушевление и не ми се чистеше – вас това какво ви интересува?

6. Да групирам тълпи другари Защото не мога да поканя Мими, без да извикам Христо, а Иван – без да си спомня за Лаура. Ако желая да видя Мими, се обаждам на Мими и одобрявам отхвърли ѝ напълно обикновено, в случай че с Христо й е по-весело.

7. Да натрупвам отпадъци Махнах от речника си фразата “А в случай че ми потрябва…. “. Ако в този момент не зная защо ми е тази движимост, тя отива в кофата за отпадък.

8. Да бъда оптимист Не, не във всеки има нещо хубаво. Някои хора са лайна от върха на пръстите на крайници си до главата и аз няма да изгубя нито секунда от времето си, с цел да диря нещо положително в тази торба с лайна. Прекалено остаряла съм за доста неща и съм доста щастлива, че съумях да го осъзная преди да ми треснат каменната плоча на главата с надпис: “Тук лежи Мишел. Тя цялостен живот живя по този начин, както не искаше и умря нещастна ”.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР