Популярните енергийни напитки с кофеин могат да променят начина, по

...
Популярните енергийни напитки с кофеин могат да променят начина, по
Коментари Харесай

Енергийните напитки променят сърдечния ритъм

Популярните енергийни питиета с кофеин могат да трансформират метода, по който тупти сърцето, написа Военновъздушни сили.

Екип учени от Университета на Бон стига до това умозаключение, откакто изследва сърцата на 17 души, час откакто са пили енергийна напитка.

Наблюдението демонстрира, че сърдечните контракции са по-силни след потреблението на стимулиращата течност. Поради това учените стигат до заключението, че децата и хората с някои избрани здравословни проблеми би трябвало да заобикалят сходни енергийни питиета.

" Досега не знаехме какви в действителност са резултатите, които тези питиета имат върху сърцето ", показва доктор Джонас Дорнър. " Количеството кофеин при тях е до три пъти по-високо от това при кафето и колата ".

Повишеното сърцетуптене се следило единствено след изпиването на напитка с 32 мг кофеин и 400 мг от химикала таурин.

" С покачвания банкет на кофеин се свързват доста странични резултати, измежду които нараснал сърдечен темп, високо кръвно налягане и - в най-тежките случаи - инсулт и неочаквана гибел ", акцентира ученият и предизвестява, че към момента не знаем задоволително за дълготрайното въздействие на енергийните питиета върху човешкото здраве.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР