Популярни имена от родния футбол се включват в благотворителния коледен

...
Популярни имена от родния футбол се включват в благотворителния коледен
Коментари Харесай

Бодуров и Малинов се включват в благотворителна инициатива

Популярни имена от родния футбол се включват в благотворителния коледен футболен шампионат " Скапто Къп " в Благоевград, сподели за Българска телеграфна агенция главният уредник на шампионата и ръководител на фондация " Скапто " Антон Йовков.

Сред футболистите, които се включват тази година в благотворителната самодейност, са Николай Бодуров, Иван Цветков, Кристиян Малинов и още доста други, уточни Йовков. Футболният шампионат стартира този петък (20 декември) от 17 часа в зала " Скаптопара " и ще продължи до неделя, когато са финалите. Успоредно с него ще тече и детски шампионат, в който вземат участие осем тима от Благоевград и района.

Голямата изненада, която са подготвили уредниците, е футболна фланелка на европейски първенец, на която е написано обръщение от Испания за България. Това е един много прочут футболист, който ще стане явен в неделя, към този момент пазим името му в загадка, добави Антон Йовков. Фланелката ще бъде продадена в неделя на търг, дружно с фланелки на известни български футболисти. Имаме футболни екипи на едни от най-известните имена в България, предадени от тях за идеята, измежду тях са Димитър Бербатов, Христо Стоичков и доста други, сподели още ръководителят на фондация " Скапто ". Успоредно с шампионата е проведен и благотворителен базар, на който ще се продават предмети и кулинарни изкушения, приготвени от възпитаници от Благоевград и от уредниците.

Турнирът " Скапто Къп " се организира за трета поредна година, като всяка година идеите са разнообразни или се уголемяват. Миналата година благотворителната самодейност събра двайсет и пет хиляди лв., безплатно дадени на Родилно поделение на болничното заведение в Благоевград. Със събраните средства напълно е реновирана залата за патологична бременност. Тази година ще насочим средствата за възобновяване на операционната зала в Родилно поделение на МБАЛ - Благоевград, като има и неща, които желаеме да закупим за Детското поделение, добави Антон Йовков. Той показа, че всяка година броят на хората, които стават съпричастни с идеята, се усилва. Очакванията на уредниците са ползата към " Скапто Къп " тази година да бъде още по-голям спрямо предходните два шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР