Популярната в близкото минало попфолк звезда Сани, която взриви фолк

...
Популярната в близкото минало попфолк звезда Сани, която взриви фолк
Коментари Харесай

Помните ли чалга ветеранката Сани? Ето по какво е луда сега


Популярната в близкото минало попфолк звезда Сани , която взриви фолк класациите преди 20-ина години с тоталния си шлагер „ Ах, банана ”, в днешни дни е доста изменена и е сериозна млада дама –магистър по стопанска система, която от 15 години е маркетинаг специалист на Летище „ София ”. Някогашната чалга хала отделя цялото си свободно време на щерка си Деа, която през април ще стане на 12 година.  Това обаче никога не пречи на Сани да си спомня с трогване своите детски години, през които се е била посветила на разнообразни увлечения, разакзва " Бълария Днес ".

Още като ученичка тя събира марки, както и множеството й връстници. Разменят си ги по съседски и в учебно заведение, а всяко вървене до пощенския клон за следващата „ доза ” попълнение, е същинско събитие. Оттогава в родния Кюстендил при родителите си тя още пази няколко албума, в които грижливо са подредени по серии. За певицата изключително скъпи са миговете на мемоари от това детско въодушевление, свъзани с чувството - приятната страст.

Като всички момиченца не я подминало и събирането на салфетки, а също и картинки от дъвки, като най-ценни били тези от „ Кореком ”.

Когато зедно с приятелката си колежка Ина (ЗЕЛЕНО, ЗЕЛЕНО), се местят да живеят в София, към този момент подписали продуцентските си контракти с Ара, Сани последователно стартира да носи – една по една, през годините, картини, рисвани от татко й художника Петър Панов.



„ Едно от първите неща, които сложих на стената още в първия апартамент, който наех независимо, беше негов акварел ”. Сега в просторното й жилище могат да бъдат видени много негови произведения, в това число дърворезби „ Татко към този момент е възрастен и не рисува, само че ми е подарил доста негови неща, които боготворя! Закачени са из целия ми апартамент, някои са прибрани и следва да бъдат рамкирани, а по-късно да им намеля уместно място... Общо са може би към тридесет ”, прецизира с горделивост.



Когато се ражда щерка й и поотрасва, момиченцето стартира да събира „ куклите-чудовища ” (monster high). А Сани също се увлича по тях и по този начин двете – майка и щерка, дружно се радват на всяка нова облага – от Призрачна Vandala Doubloons до двуглавата Мател от Големия заплашителен риф. „ Те са грозни, само че доста ефектни. В сбирката имаме може би 20-ина, само че щерка ми порасна и спря да се интересува от тях, а дружно с нейното въодушевление отмина и моето ”, признава тя. Затова пък е забавна историята по какъв начин са почнали да ги събират: „ Една Коледа бяхме в Кюстендил и щерка ми се разболя от пневмония. Приеха ни в локалната болница, а татко й идваше да я вижда от София и всякога й носеше такава кукла. Това сложи начало на сбирката ”.

 Двете обичани ужасяващи кукли

Сега всички те са прибрани в долап под леглото дружно с други играчки на Деа.

От времената на фолкаджийската си популярност Наталия, както е рожденото й име, пази някои мемоари от обичта на многочислените си почитатели – плюшени играчки дружно със стотици картички. Всичко това е прибрано съответно в дома й в Кюстендил дружно с музикалните й награди: „ Не се връщам към тези неща, тъй като това към този момент е затворена страница за мен ”.

Тяхното място обаче са заели други плюшени играчки – тези на дъщеря й. „ Подарявани са  й и с мотив, и без мотив, само че аз също доста ги одобрявам ”, споделя ретро звездата. И издава, че изключително си пада по доста огромните „ плюшковци ”, тъй като може да се гушкат и да се употребяват вместо възглавници.

 Обожава плюшените играчки

Но има една кукла, която заема изключително място в сърцето на Сани : „ Бях 7-8-годишна. По тези временя нямаше доста магазини за играчки – в Кюстендил имаше единствено един, на пазара. В него си харесах една кукла-негърче, която беше много съкпа, а родителите ми не разполагаха с такива средства. След като ревах за нея няколко дни, те се принудиха и ми я купиха. И до момента я вардя в дома ми в Кюстендил толкоз години, с цел да ми припомня за тези времена и какъв брой мощно ме обичат моите родители... ”

Някъде в нези времена Наталия се влюбва в парфюмите, като тази пристрастеност я съпътства през годините и до ден-днешен. Минава през всевъзможни аромати – от чисто флорални, през флорално плодови, шипрови, зелени... Бързо ги сменя съгласно моментното си увлечение  и по този начин на тоалетната й масичка от време на време се озовавали по над 30 разнообразни шишенца с благоуханна течност. Нещо повече, като същинска дама, тя купува и съответните към тях душ гелове, кремове и дезодоранти за тяло. Дори ги взема в две разнообразни по размер разфасовки – едната, огромната, стои вкъщи и с нея се пръска, преди да излезе, а допустимо най-малката, която може да намери на пазара, носи в ръчната чанта със себе си. „ За да не разбърквам ароматите ”, разяснява непретенциозно миньончето, чиито шлагери едно време озвучаваха дискотеки„ И до до момента съм луда на тематика парфюми. Имам обичан, само че по принцип обичам по-тежките плътни вечерни ухания. А в последно време съм се запалила по арабските аромати - не по ориенталските, които могат да бъдат открити у нас, а точно по арабските. Те са по-тежки, по-сладникави и пикантни и това доста ми харесва ”, с въодушевление споделя тя за новата си пристрастеност.

 И през днешния ден ретро чалга дивата наподобява като преди 20 година

РЕТРО ПАРТИ: КУПОН ДО ЗОРИ

Купонджийка по душа, в последно време Сани върви понякога на ретро фолк празненства, като даже от време на време двете с Ина поемат и участия. „ Това става рядко, защото  и двете сме ангажирани с работата и децата. Но когато отидем, става страховит ваучър – двете представяме шлагерите си и става нещо като 2 в 1. Виждам хората, че са зажаднели за песните от това време и доста ни се радват ”, доверява изпълнителката. Според нея визията на фолк гърлите е идентична, „ като малко на брой от тях се открояват ”.



„ Много хора ме питат дали ще се връщам на музикалната сцена, само че към този момент имам други цели и ми е задоволително ходенето на ретро празненства, което ми доставя и наслаждение, и доза развлечение ”, доверява. Иначе у дома обожава да слуша Майкъл Джаксън и Марая Кери, а от родните ни звезди обичани са й Лили Иванова и Силвия Кацарова.

БЕЗЦЕННОТО КОЛИЕ

Никога няма да не помни какъв подарък си е направила с част от хонарара от първото си професионално присъединяване като певица: „ По това време с Ина живеехме в кв. Красно село. В деня след концерта стопирах пред един златарски магазин и си купих златно колие... ”, връще се тя в спомените си. И пояснявава, че бижуто и до ден-днешен е прибрано в „ скрито сандъче с украшения ”. Рядко го поставя, тъй като след толкоз години съвременни са към този момент напълно разнообразни декорации, само че го пази като зеницата на окото си – от сантименти. Що се отнася до женски аксесоари и гримове, приема ги като част от всекидневието, без да се вманиачава.

Автор: Ани Димитрова

Източник: България Днес
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР