Популярната рок група SEVI влезе в селекцията с песни, предложени

...
Популярната рок група SEVI влезе в селекцията с песни, предложени
Коментари Харесай

Българската рок група SEVI с номинация за наградите „Грами 2024“

Популярната рок група SEVI влезе в селекцията с песни, препоръчани за номинации на награди „ Грами 2025 “. Категорията, в която се борят за самопризнание е " Най-добро различно музикално осъществяване " с песента„ World That Doesn’t Fit “, описаха в „ Ники Кънчев шоу “ в ефира на Дарик радио създателите на групата – вокалистката Светлана Близнакова и китариста и композитор Рали Велинов.

Преди месец SEVIполучава известие с информация за номинацията. Списъкът с останалите групи в конкуренцията ще излезе на 8 ноември, стана ясно от думите на Рали Велинов.

 Дарик

Българската група, от която част са и Петър Петров, и Камен Ангелов, има огромен късмет да продължи напред до полуфинала на конкуренцията.Публиката не може да повлияе на резултата, тъй като гласуването за номинациите става единствено от членовете на „ Грами “ академията.

„ Чувствам го като премия, оценка освен за нас, а за цялата рок и метал сцена в България, тъй като се обръща внимание точно на това, което се случва тук “, показа Светлана Близнакова.

Тя и Рали Велинов признават, че конкуренцията в тази среда ги въодушевява и оказва помощ да се развиват и да стават все по-добри. Според тях главната цел на песните наSEVIе да допре хората, душите им, музиката да се свърже с публиката. Те повдигнаха и друга значима тематика за развиването на рока в България - вложението на пари за разпространение и реклама. И за това, че положителното музикално парче не постоянно е гаранция за триумф, в случай че не стигне до аудиторията.

 Българската рок група SEVI с номинация за премиите „ Грами 2024 “

„ Хилядите формати в България демонстрираха, че това да спечелиш вниманието на публиката е единствено първата крачка, тъй като, в случай че се загледаме къде са спечелилите и какъв брой от тях са сполучливи, ще бъде разочароващо “, съобщи Рали Велинов.

Според него нещата, които разделят хората в музикалната сфера са егото и политиката. Все повече актьори заявявали политически позиции, което създавало бездна сред артистите. Рали Велинов сподели още, че в България има доста гении, както музиканти, по този начин и актьори. Проблемът обаче бил в това, че в множеството случаи геният се оказва непълен. Младите постоянно копирали изпълнителите, като по този метод не успявали да развият личния си гений и да изградят своя самостоятелен артистичен облик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР