Популярната кралица на Дания Маргрете Втора се извини, че е

...
Популярната кралица на Дания Маргрете Втора се извини, че е
Коментари Харесай

Кралица Маргрете II се извини, но не отмени решението за титлите на четирима от внуците си

Популярната кралица на Дания Маргрете Втора се извини, че е обезпокоила членовете на своето семейство с решението си да лиши от монархически трофеи четирима от своите внуци, само че отхвърли да го промени, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица дворът на най-старото кралство в Европа оповести, че от 1 януари четирите деца на принц Йоаким

- най-малкия наследник на Маргрете, към този момент няма да носят купите принц или принцеса, а граф и графиня на Монпеза. Такава е рождената купа на починалия брачен партньор на кралицата принц Хенрик. Според смяната обръщението към четиримата ще бъде " Ваше превъзходителство ", като те ще запазят местата си в датския ред на унаследяване на короната.

" Мой дълг и мое предпочитание като кралица е да подсигурявам ,

че монархията постоянно ще се преоформя в крайник с времето. Понякога това значи да бъдат вземани тежки решения и постоянно ще бъде мъчно за намиране на точния миг ", написа в изказването на 82-годишната Маргрете, публикувано от кралския двор.

Тя изяснява, че е взела решението си като кралица, майка и баба, само че като майка и баба е подценила до каква степен

ще бъдат наранени най-малкият ѝ наследник и фамилията му. " Това направи мощно усещане, по тази причина се оправдавам ", споделя Маргрете Втора, само че акцентира, че решението остава в действие.

В коментар във връзка новината от 28 септември от кралския замък в Копенхаген очевидно разчувстваният принц Йоаким ,

който от 2020 година е аташе по защитата в датското посолство в Париж, декларира пред вестник " Екстра бладет ", че " всички са доста натъжени ". " Никога не е прелестно да видиш по този начин да се отнесат към децата ти. Самите те се озовават в състояние, което не схващат, " споделя 53-годишният принц. Той отклонява въпроса по какъв начин ще се отрази случилото се върху връзките му с неговата майка.

В Дания, която е конституционна монархия, престолонаследник е принц Фредерик .

Неговият максимален наследник принц Кристиан е втори по линията на унаследяване на трона, следван от трите по-малки деца на Фредерик.

Маргрете е провъзгласена за кралица на Дания на 15 януари 1972 година - ден след гибелта на своя татко крал Фредерик Девети.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР