Популярната компания Micro-Star International представи нови фърмуери за своите дънни

...
Популярната компания Micro-Star International представи нови фърмуери за своите дънни
Коментари Харесай

MSI добави на дъната с чипсетите Intel X299 и Z370 поддръжката на CPU-Attached RAID

Популярната компания Micro-Star International показа нови фърмуери за своите дънни платки с чипсетите Intel Z370 и X299, добавящи поддръжката на технологията CPU-Attached RAID.
С помощта на тази технология потребителите могат да основават RAID масиви от NVMe флаш дискове, обслужвани непосредствено от процесора . По този метод се заобикалят рестриктивните мерки, типични за DMI 3.0 шината, съединяваща централния процесор с чипсета.

MSI сподели и резултатите от тестванията на RAID 0 масив, основан от два NVMe диска, употребяващи PCI Express 3.0 линиите, обслужвани от процесора и чипсета. Наблюдава се забележителен растеж на скоростта както при поредните, по този начин и при инцидентните четене и запис на данни.



За основаването на тези RAID масиви MSI предлага своя фирмен програмен продукт M.2 Genie. Трябва да се има поради, че централните процесори Intel Coffee Lake-S имат едвам 16 линии PCI Express 3.0, предопределени за обслужване на видеокартите.

Ето ги и описите на дънните платки, за които се оферират новите фърмуери, добавящи поддръжката на технологията CPU-Attached RAID:



Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР