Популацията на гърбатите китове в северната част на Тихия океан

...
Популацията на гърбатите китове в северната част на Тихия океан
Коментари Харесай

Отне десетилетия, за да се възстанови броят на гърбатите китове в северната част на Тихия океан. След това гореща вълна уби хиляди.

Популацията на гърбатите китове в северната част на Тихия океан в миналото е била понижена до няколко хиляди индивида заради търговски китолов. Най-накрая доближи своя връх от повече от 33 000 кита през 2012 година – и тогава пристигна „ The Blob “.

През 2013 година маса топла вода удари района, създавайки „ непрестанно разширяваща се гореща точка “, разпростряла се от залива на Аляска до Баха Калифорния, която увеличи температурите на морската повърхнина с цели 7 градуса по Фаренхайт приблизително, сподели NOAA. Събитието продължи четири години и докара до промени в миграционните направления на сьомгата и морските костенурки, както и до рекордна зараза от токсични водорасли, която повлия на риболова на раци, смъртността на морските птици, заплитането на китове и бебетата на морските лъвове.

И в този момент ново изследване откри друго опустошително влияние – загубата на гърбати китове, които природозащитниците са прекарали десетилетия в опити да възстановят.

хиляди фотоси на китове, направени за пе...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР