Популациите на застрашените бозайници в Австралия са намалели с 38%

...
Популациите на застрашените бозайници в Австралия са намалели с 38%
Коментари Харесай

С повече от 1/3 са намалели застрашените бозайници в Австралия

Популациите на застрашените бозайници в Австралия са намалели с 38% за 20 години от средата на 90-те години, откриха нови проучвания.
Въпреки това има лъч вяра, защото измежду загубите има някои обилни възобновявания в региони с целеви ограничения за запазване, съгласно учените, които разкриха националната база данни за бозайници, написа „ Сабах “.
„ Ключова констатация е, че в региони без интензивно запазване междинните популации на застрашени бозайници са намалели с 60% през последните две десетилетия (1995-2016 г.), загуба от много повече от половината “, споделя водещият откривател Елиса Байрактаров от университета в Куинсланд, съобщи БГНЕС.
Коалите и кенгурата, както и по-малко известни типове локални гризачи са измежду типовете бозайници, които през последните десетилетия са посочили доста понижение на популациите.
Но Австралия също е постигнала известни триумфи през този интервал с помощта на напъните за запазване, съобщи Байрактаров в изказване.
„ Когато преглеждаме всички обекти с ориентирано ръководство към опазването, виждаме, че междинната популация е повишена с 46% сред 1995 и 2016 година “, сподели Байрактаров.
Това включва старания за запазване, като надзор на дивите животни и ръководство на екологичните пожари.
Резултатите са от австралийския Индекс на застрашените типове, финансиран от държавното управление план, над който Байрактаров и други прекараха четири години в създаване и събиране на данни.
Неотдавнашното прибавяне на застрашени или съвсем застрашени бозайници към показателя - за който се счита, че е първият по рода си в света - насочи вниманието върху трендовете за австралийските популации от бозайници.
Тази година невижданите пожари в Австралия са умъртвили повече от 1 милиард диви животни. Учените се притесняват, че някои от неповторимите и цветни типове на континента може да не се възстановят. Експерти, работещи на острова, настояват, че пожарите са умъртвили хиляди коали и кенгурута, а също по този начин са повдигнали въпроси дали изобщо има оживели измежду сходни на гризачи характерен тип торбести бозайници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР