Попитайте хората какво мислят за черните котки и ще получите

...
Попитайте хората какво мислят за черните котки и ще получите
Коментари Харесай

5 любопитни факта за черните котки

Попитайте хората какво мислят за черните котки и ще получите разнообразни отговори. Те са палави и умни. Те носят неприятен шанс и са подли. Те са сладки и привлекателни. Едно нещо е несъмнено – тези котки с тъмна четина сигурно не са разбрани.

Когато сезонът на Хелоуин е в разгара си, изображението на черна котка може да се види на всички места. От празничен фон до костюми за всяка възраст, черните котки пленяват въображението ни, постоянно извиквайки облици на вещици и страховити пълзящи животни през нощта. Гледането на първокласно мрачно палто на черна котка против блестящо оранжевото на тиква е в действителност зашеметяващо, само че в обичаните ни абаносови фурии има доста повече, в сравнение с се вижда на пръв взор.

 infomax-logo-50-15-HW

Ето някои забавни обстоятелства за черните котки, които могат да трансформират метода, по който ги виждате.

5 любопитни обстоятелството за черните котки

1.Черните котки не постоянно са били считани за неприятен шанс

 черните котки 5 любопитни обстоятелството за черните котки фотография: pinterest

Всъщност на доста места по света черните котки могат да предвещават шанс. В Япония тези котки могат да донесат обич или благосъстояние. Английска младоженка, която получава черна котка като подарък, ще има благополучен брак, до момента в който появяването на такава на прага ви в Шотландия значи, че просперитетът е на път. Французите назовават ​​черните котки „ котки за пари “ и отношението към тях с почитание може да донесе благосъстояние. Британските моряци постоянно носеха котки на борда, с цел да се оправят с мишките, само че съществуването на черна котка също може да обезпечи безвредно връщане на брега. Съпругите на риболовците държали черни котки в дома си по същата причина.

2.Някога черните котки са били почитани като богове

 любопитни обстоятелството за черните котки любопитни обстоятелството за черните котки

В античен Египет черната котка е физическото олицетворение на богинята Бастет, жена с глава на черна котка, която бди над реколтата, дамите и дома. Котките изпълняваха същите функционалности на земята и постоянно бяха снабдени с бижута и третирани като кралски особи. Черните котки също са били специфични за богинята Изида и са били обгрижвани в нейните храмове. Във всеки дом имаше котка, храмовете бяха посвещавани на тях, а убийството на такава беше закононарушение, наказуемо със гибел. Котките също са били мумифицирани по същия метод като хората, което демонстрира какъв брой значими са били те за античните египтяни.

3.Има 22 породи черни котки

 черните котки 5 любопитни обстоятелството за черните котки фотография: pinterest

Асоциацията на феновете на котки призна 22 породи, които могат да генерират плътна черна четина. От пухкавата четина на дългокосместите персийски котки, норвежките горски котки и рагамъфините до по-късите шотландски клепоухи и японските бобтейли, тези черните котки могат да бъдат много отличителни. Но може би най-емблематичната порода е Бомбай.

Създадена през 50-те години на предишния век посредством кръстосване на черна американска късокосместа с бирмански самур, бомбайската порода е направена да наподобява на дребна черна пантера. Тази елегантна, късокосместа котка е единствената порода котки, която постоянно е компактно черна на цвят и със своите светещи очи сигурно е облик на по-големия си братовчед.

4.Повечето котки имат жълти очи

 черните котки 5 любопитни обстоятелството за черните котки фотография: pinterest

Генът на черния цвят, който предизвиква меланизъм, не основава единствено черна четина и по-силна имунна система. Излишъкът от меланин също кара очите на тези котенца да имат отличителния златистожълт до меден кехлибарен цвят, който познаваме. Бомбайските котки са развъждани, с цел да запазят тези цветове непокътнати, само че можете да намерите други породи черни котки, на които може да е предаден преобладаващ ген за зелени или сини очи. Черните котки са в действителност впечатляващи.

5.Черните котки могат да трансформират цвета си

 черните котки 5 любопитни обстоятелството за черните котки фотография: pinterest

Дори в случай че този табби модел е бил подтиснат от гена на черния цвят, той към момента може да е там. Една котка би трябвало да има различен присъстващ ген, с цел да анулира изцяло таби модела, което значи, че доста черни котки са таби под прикритие! Ако в миналото сте виждали линии в козината на вашето коте, до момента в който се припичаше на слънце, този модел на таби не е бил изцяло подтиснат.

Тези табита под прикритие могат даже да трансформират цвета си колкото по-дълго са изложени на слънчева светлина, което кара черната четина да се трансформира в ръждиво или кафяво-червен цвят. по какъв начин става това Слънчевата светлина може да унищожи черния пигмент на черните котки, с цел да разкрие цветовете и шарките, които се крият изпод.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР