Понякога в отношенията с децата от автопилот се налага да

...
Понякога в отношенията с децата от автопилот се налага да
Коментари Харесай

7 признака, че детето ви се е качило на главата

Понякога в връзките с децата от автопилот се постанова да минем на „ ръчно ръководство “. И да бъдем изобретателни. Детективи. Винаги нащрек и в никакъв случай със спуснат гард.

Усетим ли това, би трябвало да действаме и да не отлагаме.
Добре е да го направи в точния момент, преди да са ни се качили на главата.

Ето 7 тревожни сигнала, че децата почват да се катерят.

1. „ Аз желая “, „ Трябва ми... “
Ако вашите деца по през целия ден мрънкат и желаят нещо от вас, това може да е обезпокоителен сигнал, че постоянно показвате пред тях уязвимост. Редно е те да насочат към вас учтива молба, а не искане. „ Моля “ и „ Благодаря “ към момента не са анулирани.

2. Свалили сте „ кислородната маска “.
Ако се чувствате измъчена и опустошена, а вашите деца не престават да изискват още и още, това значи, че сте останала без „ кислородна маска “. С други думи отдавайки всички сили на децата си, сте престанала да се грижите за себе си. Браво, че сте по този начин всеотдайна, само че за децата е изключително значимо мама да е здрава и щастлива.

3. Децата не почитат вашето „ не “.
Ако вие постоянно се колебаете и огъвате, в случай че не можете да отстоявате до дъно своето „ не “, децата не са отговорни, че не одобряват на съществено това „ не “. За да върнете своя престиж, е нужно още веднъж да поставите граници и да извършите по този начин, че „ не “ в действителност да значи „ не “, а не „ да – да “.

4. Децата не ви оказват помощ.
Ако единствено вие вършите всичко в къщи, в случай че непрестанно обслужвате децата, които ви раздават инструкции – това е огромна неточност. Те непременно би трябвало да имат свои домашни отговорности.

5. Децата, без каквито и да е скрупули, основават неприятности на близките.
Ако децата ви се държат егоистично, постановат стремежи, не обръщат внимание на възприятията на близките и считат, че всички са им длъжни – това е ваша виновност. Време е да сложите край и да наложите правила.

6. Децата приказват с вас като с другар.
Те би трябвало да схващат, че колкото и фамилните връзки да са близки, сред родителите и децата има разлика. И, в случай че не усещат тази граница, се постанова да им я показвате по-често.

7. Вие молите детето да си легне в креватчето, то упорства да спи във вашето
Вие обяснявате, че нямате пари за нова играчка, то изпада в нервност. Помислете кой държи кормилото в тези обстановки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР