Понякога толкова тежко може да мирише на готвено и престояли

...
Понякога толкова тежко може да мирише на готвено и престояли
Коментари Харесай

Как да разкарате тежките миризми на готвено от кухнята бързо и лесно!

Понякога толкоз тежко може да мирише на готвено и престояли храни, че да се отвратим от личната си кухня. А и когато каним посетители, единствено се чудим по какъв начин да променим миризмата на стаята. 

Вижте по какъв начин бързо, елементарно и естествено да създадем това!

1. Сварете няколко портокалови корички

Ако ароматът на пилешката чорба „ пълзи ” из цялата къща и не желае да изчезне, заместете го с различен, по-универсален. Обелете един портокал и пуснете кората във вряща вода. Добавете малко канела. След това загасете котлона, само че оставете върху него съда с водата, без да го похлупвате – през целия ден приятната миризма ще освежава въздуха в дома ви.



2. Препечете филия самун

Упоритите мирзими в кухнята могат да бъдат всмукани елементарно, в случай че препечете в тостера филия самун. Сложете уреда на висока степен, тъй че хлябът да изгори, само че внимавайте да не се възпламени. След това кухнята ще мирише на изгорен самун, само че тази миризма елементарно се отстранява посредством проветряване.

3. Обезмирисете хладилника
 ТОВА е методът да почистите кухнята си САМО за 5 минутки ТОВА е методът да почистите кухнята си САМО за 5 минутки
Не всякога имаме време да отделяме часове за почистването на дома. А от време на време просто не ни се желае да ставаме негов плебей. И въпреки всичко, п...

Често точно хладилникът е гнездо на неприятните миризми в кухнята. Първо установете кой е този артикул в него, който мирише неприятно, и го изхвърлете. След това ще съумеете да прочистите въздуха вътре благодарение на малко сода бикарбонат. Дори може превантивно да държите в хладилника отворена опаковка със сода, а за по-бърз резултат поставете една шепа в плитка паница и я сложете в междинното поделение на хладилника. 

4. Дезинфектирайте с лимон

Извадете всичко от хладилника. Поставете продуктите в хладилна чанта с лед, с цел да не се скапват. Изстискайте сока на един лимон, смесете го с чаша вода, пуснете вътре кората на лимона и загрейте течността на котлона. Изсипете я в купа, поставете я в хладилника и го затворете. 

5. Добавете захар към сапуна

Ако ръцете ви миришат на риба, изсипете в едната си длан 1 ч.л. течен сапун и го смесете с 1 ч.л. захар. Натъркайте дланите си една в друга и ги изплакнете с вода. Съчетанието от благоуханен сапун и абразивна захар ще в профил мощната миризма от ръцете.
 Безотказни трикове за разчистване на кухнята Безотказни трикове за разчистване на кухнята
Мисля, че всички ще се съгласят, че най-хубавият метод за разчистване на кухнята е редовността. В края на краищата не всеки желае да прека...

6. Изгонете миризмата на цигари

Първо направете мощно течение, като отворите прозорците на противоположно ситуирани пространства. След това налейте оцет в необятна купа и я оставете в средата на кухнята – оцетът сполучливо всмуква миризмата на цигарен пушек.



7. Не забравяйте съдовете

За да бъдат изолирани всички миризми, би трябвало да се акцентира на почистването на кухненските съдове. Метални и полимерни купи, термоси и буркани от време на време би трябвало да се изплакват с гореща вода и оцет. Стъклени съдове се обезмирисяват като се изпълнят със примес от вода, сол и люспи от картофи - оставете ги накиснати най-малко за 24 часа
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР