Понякога тихите води са най-дълбоки. Това важи с пълна сила

...
Понякога тихите води са най-дълбоки. Това важи с пълна сила
Коментари Харесай

Ето коя е най-опасната котка на земята!

Понякога тихите води са най-дълбоки. Това важи с цялостна мощ за най-опасната котка на света. Сигурно си представяте лъв, леопард или нещо такова. Всъщност най-смъртоносната котка на планетата е много сладка, пухкава и… дребна. Става дума за чернолапата котка, чиято порода не е изключително позната.

Тя се среща в Африка и по-точно в Ангола, Намибия, Ботсуана, Зимбабве и някои южни елементи на континента. Козината ѝ е петниста, наподобяваща тази на леопардите, има кръгло лице и естествени за котка размери – може да доближи до 3 кг и 20 см дължина.

Всъщност от всички породи котки, които населяват континента, тя е най-малката. Може да тича 16 км без да спре. Козината ѝ и оказва помощ да се скрие. Заради украсата й служи за камуфлаж, чиито цветове се сливат отлично с тези от природата.

Тя е доказателство, че не би трябвало да подценяваш съперника си по външния тип. Този мъник може да има повече жертви за една нощ, в сравнение с леопард за 6 месеца. Тази котка е цялостна с сила, има бърз метаболизъм, с помощта на който може да се храни по всяко едно време и да ловува непрекъснато.

През нощта тя може да убие до 14 гризачи. Според изчисленията, чернолапата котка има нова жертва на всеки 50 минути, което усилва успеваемостта на ловуването ѝ до 60%. Това е 3 пъти повече от триумфа при лъвовете.

 Чернолапа котка

Този див звяр ловува по няколко метод. Може да нападна бързо и да се хвърли непосредствено върху жертвата си. Може да се прокрадне тихомълком, скривайки се в шубрак или зад дърво, и нападна нищо неподозиращия гризач. Ако не е толкоз гладка, котката прибягва и до третия метод, за който се изисква самообладание. Тя стои и чака до дупката на своята плячка, с цел да я хване незабавно щом излезе оттова.

Макар да не е рискова за по-едрите бозайници, като антилопи и газели, тази котка публично носи купата най-опасна и смъртоносна в света. За нея се носят митове, локалните хора описват истории, които са по-скоро плод да въображението им, в сравнение с действителност. Тази порода е свирепа още от дребна. Ловува по същия метод и е също толкоз рискова, въпреки и на напълно ранна възраст.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР