Понякога стресът на работното място ни идва в повече. В

...
Понякога стресът на работното място ни идва в повече. В
Коментари Харесай

Какво ни помага да убиваме по малко от стреса на работното място

Понякога стресът на работното място ни идва допълнително. В сходни моменти се нуждаем от отдушник, който да помогне бързо и елементарно да свалим напрежението. Е, става известно, че никак не е мъчно да се сдобием с него.

Според проучване на японски учени, даже най-малката саксия със зелено растение, сложена на бюрото ни, може доста да усъвършенства настроението и да ни избави от напрежението.

След извършен опит е открито, че служащите, на които са поверили зелени растения на работното място, имат доста по-ниски равнища на стрес и пулс отколкото тези, които нямат никаква зеленина на бюрото си.

Всеки път, когато се почувстваме изтощени или напрегнати, са ни нужни единствено две-три минути взиране в зеленото растение, с цел да можем да се успокоим и да се почувстваме отпочинали. След сходна къса пауза ставаме и по-продуктивни, написа Daily Mail.
 Снимка 460321
 

Природният детайл на бюрото незабавно разсънва у нас мисли за приятни прекарвания, лишени от стрес. А има няколко растения, които са най-подходящи за офис средата.

Бонсай

Малкото декоративно дръвче символизира резистентност и мъдрост. Интересното му стебло и зелените листа го вършат съвършено допълнение към интериора на офиса. Пречиства въздуха, а и си заслужава да го съзерцаваме най-малко няколко минути дневно.

Кактуси и сукуленти

Тук разнообразието на типове, форми и размери е огромно. Затова и всеки може да откри най-подходящото растение за своето бюро. Не изискват много грижи и са по-скоро наслада, в сравнение с ангажимент.

Драцена

Тя също не е по никакъв начин претенциозна, само че съумява да се бори сполучливо със замърсителите във въздуха.

Сансевиера

Дори до бюрото ни да не доближава съвсем никаква слънчева светлина, това растение ще ни радва всеки ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР