Понякога спортът ти дава всичко. Друг път... искаш още, и

...
Понякога спортът ти дава всичко. Друг път... искаш още, и
Коментари Харесай

Баскетболистката, която открадна 500 млн. долара и избяга от затвора

Понякога спортът ти дава всичко. Друг път... искаш още, и още, и още. Дори прекрачваш закона. Както прави една от най-известните баскетболистки в Сърбия - Оливера Чиркович. Нейното име няма да срещнете в новините за триумфи в спортната зала. Мястото ѝ е в престъпната хроника.

Чиркович е родена през 1969 година в Белград. От 10-годишна високата 1,93 м сръбкиня тренира баскетбол и е играла за " Цървена звезда ", " Йединство " Тузла и " Студент " Валево в някогашна Югославия. В интервала 1992-1998 година е част от атинския " Паграти ".

Тя играе и за националния тим на Югославия. През 1988 година с отбора до 18 години на страната си печели бронзовите медали от европейското състезание.

До тук със спортните триумфи на Чиркович, която след края на кариерата си за малко е и състезателен шеф на " Цървена звезда ".
Вижте тази обява в Instagram.

През 1997 година тя подписва брак със Сречко Чиркович.

" Омъжих се за човек, който беше нарушител. Запознах се с неговия кръг от близки хора. Свикнах с тях, не гледах на тях като на нарушители, а като на другари. Първо започнах да се занимавам с крадени маркови облекла. Отворих бутик в Белград. Това ненапълно си беше легално. Клиенти ми бяха политици и хора от сръбския хайлайф ", споделя Оля.
Вижте тази обява в Instagram.

Сръбкинята все по-дълбоко навлиза в престъпния свят. Тя сама взе участие в кражбите на първокласните артикули. Не като причинител, а като уредник. Спечелените пари от тази активност влага в недвижими парцели в Гърция.

" Можех да преценява кой е най-хубавият водач, кой ще пробива стената, кой ще разрушава бравата. Запознах се с доста експерти в тази област, знаех защо могат да ми послужат ", споделя Чиркович.
Вижте тази обява в Instagram.

" Когато решиш да се занимаваш с закононарушения, постоянно се намира кой да те вкара в този свят. Екипът в никакъв случай не е еднакъв. През годините се сменят някои хора ", разсъждава Оля.

Първият ѝ сериозен конфликт с управляващите в Гърция е през 2006 година След сполучлив грабеж на остров Крит, полицейски патрул стопира един от съучастниците ѝ с нейния автомобил. В колата е открит инструмент, който се употребява за отваряне на ключалки.

Оливера лежи две години и половина в затвор първо на Крит, а след спор със съкилийничка - в Атина. От някогашния ѝ клуб даже се пробват да ѝ оказват помощ, с цел да понижат присъдата ѝ. Само че даже човешкото отношение не кара сръбкинята да промени мисленето си.

След излизането на независимост, апетитите ѝ са даже по-големи. Оля и нейните хора стартират да работят на територията на цяла Европа. От Интерпол я считат за част от проведената незаконна група " Розови пантери " - хора от страните от някогашна Югославия, които се занимават с разтрошаване на магазини за бижута и първокласни облекла.

През март 2012 година Чиркович още веднъж е задържана. Полицията я хваща в жилището ѝ в Атина. Заради връзки с грабеж и предходното ѝ нарушение, тя получава ефикасна присъда, само че управляващите вършат неточност и вземат решение някогашната баскетболистка да лежи в затвор с по-лек режим. По време на този втори интервал зад решетките Оля развива гения си на художник, който ще ѝ помогне да... избяга.

Шефката на пандиза е впечатлена от картините на сръбкинята и я моли да изрисува кабинета ѝ. Чиркович на драго сърце приема. Докато прави тази задача, тя бързо се сприятелява с надзирателките. Това ѝ оказва помощ да измисли проект за бягство като от филм.
Вижте тази обява в Instagram.

Оля среща една от надзирателките със собствен другар, който идва в пандиза под претекст, че носи специфични бои. Между двамата бързо пламват сантиментални връзки. Поне видимо. При една от тези срещи, приятелят на затворничката симулира експлоадиране на бомба в пандиза. В настъпилата суматоха Чиркович съумява без проблем да излезе на независимост. Остава за малко в Атина, а по-късно незаконно се прибира в родината си през Северна Македония и Черна гора.

В Сърбия през 2012 година Оля е в сигурност. Въпреки че я търсят от Интерпол, страната не е подписала контракт за съдействие и предаване на нарушители.
Вижте тази обява в Instagram.

Този спокоен живот обаче не e за Чиркович. Напук на бюлетините, с които е търсена, тя се завръща в обичаната си Гърция и бързо събира остарелия си екип. Полицията обаче е на крайник. За арестуването ѝ този път е ангажирана Антитерористична единица. Присъдата ѝ е 12 години. След няколко обжалвания, тя е понижена на 5 години, а от 2017 година Оля е на независимост.

В момента тя развива собствен законен бизнес - продава картините си и написа книги, в които споделя лудия си живот.
Вижте тази обява в Instagram.

Най-голямо внимание обръща на своята най-голяма драгоценност - сина ѝ Николас. Той е роден през 1996 година и до неотдавна, по образеца на майка си (добрият такъв) играеше баскетбол.
Вижте тази обява в Instagram.

Според разнообразни данни, Оливера е взела участие във впечатляващите 1666 грабежа на стойност над 500 млн. $.

" За да бъдеш като мен, би трябвало да си самоуверен като мен ", споделя тя в една от многото си книги, които няма да откраднат бижутата ви, а единствено свободното ви време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР