Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени

...
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени
Коментари Харесай

Как да приготвим: Кестени

Понякога си мисля, че есента в действителност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение! Важното е, че с есента имаме опция да опитаме тези ароматни ядки. Можем да ги хапваме сладки или солени. Избирайте такива с лъскава, тъмнокафява кора, които не миришат на влага или плесен.

Варени кестени:
С изострен нож цепваме върха на кестените. Когато правите това деяние е по-добре да поставите плодът върху хавлия или различен плат,за да не се хлъзне и да се порежете. В тенджера ги варим покрити с 2-3 пръста вода за към 5-10 минути, откакто заври. Противно на упованията, множеството варене не прави кестените по-меки и вкусни, в противен случай, преваряването води до разронване на кестена.

Препоръчвам ви да ги обелите с нож до момента в който са още топли. Внимавайте! Не малко пръсти са " паднали " в багра с беленето на кестени.

Сладки кестени
Ако желаете откакто ги обелите, можете да си извършите сладки кестени.
За задачата загряваме малко захар с масло, до момента в който придобие златен цвят. Прибавяме кестените с част от водичката, с която са врели, оставяме по този начин към 20 минути.

Но най-вкусни съгласно мен са печените кестени
1.Важно предписание за печените кестени е да бъдат продупчени. Поставете ядката върху забрадка и срежете процеп под формата на кръст - неналичието на дупка ще докара до хвърчащи кестени, почукващи върху стъклото на фурната ви. (Ножът за самун прави съвършена работа - с него е нужно напълно лек напън, зъбците вършат мини дупчици/
2. Нареждаме кестените в тавичка с цепнатината нагоре.
3. Печем във фурна, на 190 градуса за 15-20 минути.
4. Белим ги допустимо най-горещи. Освен твърдата кора, махаме и тънката кожичка на кестена. Посоляваме.

Е, в случай че си имаш вила или къща с двор и опция да запалиш дървени въглища, ти предлагам да си измислиш някаква тенекиена кутия с дупки, която да поставиш върху въглищата. Няма какво да се лъжем, опушеният усет е несравним.

При всички положения, хапвайте кестените топли!

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР