Понякога рулото е с кайма, а друг път с картофи

...
Понякога рулото е с кайма, а друг път с картофи
Коментари Харесай

Картофено руло с кайма

Понякога рулото е с кайма, а различен път с картофи и кайма - вторият вид е двойно по-вкусен

Необходими Продукти

● картофи - към 1 кг
● кайма - 400 г
● яйца - 3 бр
● лук - ½ глава
● моркови - 2 бр.
● галета - към 80 г
● брашно - към 50 г
● магданоз
● сол - на усет
● черен пипер - на усет

Начин на подготвяне

Това засищащо ядене в действителност не е мъчно за подготвяне, само че лишава малко време. Върви отлично с бира и салата.

Започваме, като обелваме картофите и ги слагаме да се сварят до полуготовност – внимаваме да не се преварят, защото след това ще бъдат настъргани и не е желателно да се смачкат.

През това време смесваме каймата с едно от яйцата, прибавяме и ситно нарязания лук.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Докато картофите към момента се варят, приготвяме и морковите – обелваме ги и ги нарязваме на дълги пръчици (по предпочитание можем да ги сложим във вряла вода за минутка, с цел да омекнат, само че не прекалено). Накъсваме и измития свеж магданоз – би трябвало ни към една шепа с листенца.

Когато картофите са сварени, ги изстудяваме под течаща вода. Настъргваме ги на едро ренде и към тях разрушаваме останалите две яйца, прибавяме сол на усет. Слагаме брашното и омесваме нещо като тесто (сместа би трябвало да е относително плътна, с цел да не се разпада при завиването на рулото и печенето).

Може да добавите още малко брашно или галета – зависи от това какъв брой ще поеме и по какъв начин ще се оформи картофената примес.

Сега идва ред на реденето на самото солено руло. Върху хартия за печене (с която ще си помогнем за оформянето) изсипваме галетата. Можете да употребявате ситна или едра галета (има и такива с добавени зелени подправки) – при втората се получава апетитна хрупкава коричка.

После разстиламе картофеното „ тесто “ – задачата е да се получи правоъгълник и сместа да е разпределена отмерено. Отгоре слагаме каймата (разстлана върху цялото поле). Морковите редим надлъжно по посока на завиване на рулото, а магданозът слагаме върху тях.

С помощта на листа, върху който е, оформяме картофеното руло (колкото по-затегнато, толкоз по-добре) и го слагаме в тавичка, постлана с хартия за печене. Покриваме го с алуминиево фолио и печем в авансово загрята на 180 градуса фурна за половин час.

Махаме фолиото и печем до подготвеност (около 15-тина минутки). Можем да поднесем нарязаните части руло със свежа салата, млечен сос или просто да украсим с магданоз и нарязани зеленчуци (домати, краставици и други).

Картофеното руло с кайма е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР