Понякога просто ни идва да си оскубем косите от отчаяние

...
Понякога просто ни идва да си оскубем косите от отчаяние
Коментари Харесай

7 неочаквани неща, които ни карат да пълнеем

Понякога просто ни идва да си оскубем косите от обезсърчение – съблюдаваме прецизно диета, потим се във фитнес салона, пием по два литра вода дневно – а непотребното тегло продължава да ни тормози.

Редица изследвания обаче демонстрират, че от време на време пълнеем не от това, от което си мислим... а от време на време даже от нещата, които считаме за положителни за здравето! Проверете дали това не се отнася и за вас.

Приятелите

Приятелите са нещо отлично, само че скорошно изследване, оповестено в сп. PLOS Online, сподели, че пълнотата е „ заразна ” измежду близки приятели. Наблюдаваните студенти качвали килограми, в случай че се сближавали с по-пълнички свои сътрудници. Всъщност, приятелят с наднормено тегло усилва шанса ви да напълнеете с 50%!!! Причината? Най-вероятно синхронизирането на питателните привички и възприятието за успокоение, че „ въпреки всичко сте по-слаби от Мария ”. Но докога ли?

Диетичните храни

Много подготвени храни, рекламирани като диетични, в действителност са калорийни бомби, които единствено чакат да се лепнат на бедрата ви. Да, не е почтено, само че една „ здравословна ” вафла с мюсли в действителност може да съдържа тъкмо толкоз захар и мазнини, колкото и елементарната. Правилата за реклама разрешават тя да се назовава здравословна просто тъй като вътре има повече овесени ядки.

Късното лягане

Повечето от нас водят под напрежение живот и лягат да спят все по-късно и по-късно. Проучване на Вашингтонския университет обаче сподели, че в случай че спим по-малко от 7 часа на нощ, гените, активиращи трупането на мазнини, се задействат.

Пълният бележник

Освен че ви кара да пропускате скъпи часове за отмора, претъпканият със задания бележник основава непрекъснато възприятие за раздразнителност, което кара тялото да освобождава хормона кортизол. Той освен, че ускорява апетита, само че и въздейства върху натрупването на мазнини, като го концентрира върху корема. Напрегнатото всекидневие ни кара и да ядем нередовно и постоянно нездравословни бързи закуски.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР