Понякога, ние, жените, увлечени в собствените си вярвания, забравяме, че

...
Понякога, ние, жените, увлечени в собствените си вярвания, забравяме, че
Коментари Харесай

11 истини за мъжете, които всяка жена трябва да знае

Понякога, ние, дамите, увлечени в личните си вярвания, забравяме, че мъжете са разнообразни и ги съдим по този начин да се каже от „ личната камбанария “. И се усещаме огорчени и накърнени, когато те не реагират съгласно нашите разбирания, написа Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg. И на тази база се основават голям брой спорове, които могат да бъдат изцяло избегнати. Ако просто научим и не забравяме най-важните истини за мъжете, споделени от психолозите.

Няма метод да ограничите свободата му, по тази причина по-добре въобще не се опитвайте
Не можете да ограничавате свободата на мъжете. Те би трябвало понякога да са в компанията на приятелите си, да се занимават с обичаното си занимание, да останат уединено с мислите си, с цел да осъзнаят и решат проблемите си... И това не е обвързвано с намалели пристрастености и усеща, просто мъжката душeвност е такава. Силният пол не обича да дискутира с други нещата, които му е мъчно да си обясни, а избира да се оправи самичък. Това, че е поискал да излезе без вас, с цел да прекара няколко часа в мъжка компания или да посети родителите си, не е сигнал, че връзката се разпада.

Щеше да е добре, в случай че мъжете можеха да четат мисли, само че действителността е друга
С присъщата си емоционалност, една жена може да се разстрои от обстоятелството, че мъжът ѝ не разпознава сигналите ѝ – да вземем за пример, какво мисли, от какво се нуждае, кое най-вече ѝ липсва в този миг. Но мъжете не могат да четат мислите ни. Те не обичат когато дамите употребяват подмятания и недомлъвки. Ако желаете нещо от вашия обичан, просто му го кажете! Многозначителните погледи и тежките въздишки няма да свършат работа. Ако ясно и тъкмо заявите какво ви нервира и какво ще ви направи щастливи и все пак мъжът продължава в същия дух, това към този момент е друго. Но да се настройвате авансово, просто тъй като той е зает с проблемите си и не е съумял да долови вашето въодушевление – това е неуместно. Както се споделя сами слагате кол в колелото на любовта!

Мъжете не понасят да ги критикувате, изключително пред непознати
Това с рецензията е присъщо освен на мъжете. Има и доста дами, които също не се отнасят доброжелателно към нея. Та кой желае да му бъдат посочвани минусите, освен това обществено! Направите ли го, би трябвало да сте наясно, че по този метод излагате мъжкото му себелюбие. Ако имате нещо за разискване, правете го уединено. И то деликатно. Психолозите предлагат да се употребява по този начин нареченият психически модел на „ сандвич “-а. Първо хвалба, по-късно деликатно поднесена като рекомендация рецензия и най-после отново хвалба. Известно е, че този способ работи отлично и от него се възползват всички мениджъри. Така хем казвате какво бихте желали да се промени, хем не обиждате мъжа. Недостатъците би трябвало да се разясняват доста внимателно и сякаш инцидентно. Просто вметка.

Мъжете са рационални – в случай че има проблем, те го вземат решение, а не го разискват безпределно
Ако се оплаквате от нещо, тогава в главата на мъжа стартират да се въртят хрумвания по какъв начин да ви помогне. Не всички негови решения могат да ви харесат, само че пък би трябвало да сте признателни за поддръжката му. Тя значи доста повече от всички „ Обичам те! “ взети дружно. Защото, както знаем, на думи е елементарно, само че когато би трябвало в действителност да засвидетелстваш усеща, тогава се схваща кой кого е.

Мъжете също се нуждаят от поддръжка
Особено морална. Дори и да са доста сполучливи и макар гордия им външен тип. За разлика от дамите, те няма да я потърсят намерено. Но ще оценят, в случай че им я дадете. Понякога една топла дума е в положение да направи чудеса. Особено, в случай че е поднесена откровено и в точния миг.

Мъжете имат потребност от забавен събеседник в лицето на жена
Разбира се, вкусната вечеря и топло легло са извънредно значими, само че общуването сред двамата сътрудници не е за подценяване. Ако няма какво да си кажете, тогава какво вършиме дружно? Но пък не трябва и да се не помни, че прекомерно дългите диалози за мъжете са изморителни.

Мъжът зависи от прочувственото положение на своята жена
Да, даже и да не ви се има вяра, е тъкмо по този начин. Когато вие сте положителна и доброжелателна, на него му иде да литне от благополучие. Където и да се наложи да върви, каквото и да би трябвало да прави, ще бърза да се върне вкъщи, при вас. За да почерпи сили от вашата позитивна сила. И да се почувства на мястото си, до вярната за него жена.

Откажете се от безкрайните въпроси
Ако мъжът има потребност, самичък ще ви опише за своите проблеми. И ще го направи във формата, която е най-приемлива за него. Огромна неточност е да го разпитвате и когато въпреки всичко съумеете да измъкнете нещичко и то не ви хареса да започнете да го съдите, ругаете и наказвате. Мъжът чака нещо друго от вас. Да не забравяме – „ … и в наслада, и в горест “.

Откажете се от натрапчивите препоръки
Едва ли ще съумеете да дадете рационален съвет по отношение на мъжките му проблеми. Просто слушайте деликатно, когато ги споделя. Ако бъдете помолени за мнение, изкажете го. Но не се обиждайте, в случай че не го одобри и отново направи нещата по собствен личен метод. Има право на това. Както и вие – за вашите проблеми.

Мъжът самичък би трябвало да избере по какъв начин да преживее напрежението
Може да реагира на него с безмълвие, отдръпване в себе си или, назад, с нараснала словоохотливост, която по принцип не е присъща за него. Не налагайте гледната си точка. Нека направи както откри за добре. Нали му желаете положителното?

Мъжете, тъкмо както и дамите, са склонни да изпадат в разнообразни настроения
Ако той е печален, тогава няма потребност упорито да питате дали сте отговорна за това. Ако той е благополучен, това въобще не значи, че е намерил с кого да ви изневери. Настроенията ни се менят, тъгата ще бъде сменена от благополучие, а след това назад. Важно е да сте до своя обичан, когато има потребност от поддръжка и да споделяте насладата му. Само тогава връзката ви има смисъл!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР