Понякога може и да за миг да си помислим, че

...
Понякога може и да за миг да си помислим, че
Коментари Харесай

Как гъбите могат да ударят едно рамо на технологичния сектор

Понякога може и да за момент да си помислим, че технологиите са достигнали до тавана на своето развиване, само че постоянно се случва нещо, което ни напомня, че единствено се лъжем и сме надалеч от застой в това отношение.
 Раци, омари, ракообразни, хитин и по какъв начин да се употребяват черупките им за произвеждане на акумулатори
Може ли да се сътвори батерия благодарение на ракообразни

Раците и омарите идват на помощ

В момента като че ли развиването е ориентирано към по-устойчивото произвеждане на най-различни консумативи и елементи. Съвсем неотдавна да вземем за пример научихме, че от черупките на ракообразни могат да се основават много по-устойчиви акумулатори.

Сега разбираме, че и гъбите могат да дадат своя принос в софтуерното развиване, а освен в кулинарията. Оказва се, че кожата на гъбите може да бъде употребена за основаване на биоразградима опция на някои пластмаси, употребявани в акумулатори и компютърни чипове, което ги прави по-лесни за преработване.

До това изобретение са достигнали учени от Johannes Kepler University в Австрия, написа CNN. От тяхното изследване, оповестено в, излиза наяве, че гъбата ганодерма, позната и като рейши, може да се употребява като сурогат субстрата, употребен в някои електрически вериги.

Рейши расте върху гниещи дървета на територията на Европа и Източна Азия и образува защитна обвивка от мицел - мрежа, сходна на корен, с която се пази средата си на напредък, дървесината.
 Снимка 598168

" Те вършат това, с цел да се предпазят от навлизането на други гъбички или бактерии ", прецизира Мартин Калтенбрунер, който е един от създателите на проучването. Екипът от учени е съумял да извлече този предпазен пласт посредством обелването на кожата на гъбите и изсушаването ѝ.

И по този начин са стигнали и до заключението, че кожата на гъбите е по-малко изолираща спрямо някои от употребяваните пластмаси, само че е безвредна за използване в електрически вериги. Макар дебелината ѝ да е сходна на лист хартия, може да устоя на нагряване над 200 градуса по Целзий.

Въпросната кожа се отличава от много други биоразградими материали, а един от главните ѝ плюсове е, че за развъждането ѝ не е нужен изключително огромен запас. В момента работата на учените е експериментална и е надалеч от стартиране в всеобщото произвеждане.
 Халюциногенни гъби, псилоцибин и оказва помощ ли лекарството при тежка меланхолия
Халюциногенните гъби в битката с депресията

Крие ли лекарството рискове

Надеждите са обаче, че откритието им ще предложи резистентен и различен материал за потребление в електрониката, която не изисква дълготрайни електрически вериги.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР