Понякога и аз се питам защо се съгласих да приема

...
Понякога и аз се питам защо се съгласих да приема
Коментари Харесай

Габровски с условия за кандидат-премиер и с третия мандат, избрал състава на проектокабинета без чужда намеса

" Понякога и аз се запитвам за какво се съгласих да приема кандидатурата за министър председател. България сега е разграничена. В навечерието сме на нови евентуални избори. Този проблем би трябвало да бъде преодолян. Ако се продължава по същия метод, няма какво ново да се случи. Реших да изляза от зоната на персоналния си комфорт и да се опитам да трансформира всичко това. Доволен съм от консултациите, които организирах, тъй като Демократична България, Българска социалистическа партия, БВ и Движение за права и свободи пристигнаха, което значи, че въпреки всичко има предпочитание за разговор. Със сигурност ще вкарам предложение за кабинет с имена в Народно събрание, отдалечени от партийното говорене. Екипът съвсем е подготвен и той е от експерти, само че не мога да ви кажа имена ". Това съобщи претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател проф. Николай Габровски пред Българска национална телевизия. .

На въпрос дали ще одобри при трети мандат кандидатура за министър председател, той отговори, че зависи от политическите сили, кой ще получи мандата и дали ще има още веднъж цялостната независимост да предложи кабинет.

" Кандидатите за министри не са съветвани с Бойко Борисов. С Шенген получихме пестник и сме на път да провалим и еврозоната. Ако отидем на предварителни избори, няма да са единствените евентуално тази години. Ще слушаме същите обвинявания и ще загубим геополитическа ориентировка. Шансът за осъществяване на втория и на третия мандат е по-малък ", сподели още проф. Габровски. 

" Причината в този момент да съм тук е неналичието на разговор. Виждаме сдърпване на кръстовище и махленски пердах. Разменят се удари под кръста. Участниците, които са стигнали до пердах на кръстовището са се счепкали. Трябва да се обединим и да излезем от блокираното кръстовището в този момент ", сподели още проф. Габровски. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР