Понякога хората използват познати неща, без да се замислят дали

...
Понякога хората използват познати неща, без да се замислят дали
Коментари Харесай

7 неща, които често използвате по грешен начин

Понякога хората употребяват познати неща, без да се замислят дали го вършат вярно или не. Оказва се, че можете освен да не помогнете в семейството, само че и да навредите доста.
1.  Оцет
Оцет има във всяка къщата. Той се употребява интензивно освен в готвенето, само че и при почистването. Трябва, обаче, да се сдържате и да не употребявате оцет на всички места, където ви хрумне. Откажете да употребявате оцета върху лакирани повърхности - подове, паркет. Оцетът мощно унищожава лакираните повърхности, те избледняват и губят цвета си. 
2. Прах за пране
Най-често домакините го изсипват в пералнята на око, което значи, че вършат голяма неточност. Неправилното потребление на праха е загуба на пари, най-вероятно слагате прекомерно доста. В резултат на това върху тъканта остават петна, които не могат да се изплакнат. Заради това материалът се утежнява с течение на времето, коства си да прочетете инструкциите и да проучите какъв брой прахуляк би трябвало да поставите в пералнята. 
3. Хартиени кърпи
 5 невероятни изгоди от потреблението на оцет при пране 5 невероятни изгоди от потреблението на оцет при пране
Прането е скучна работа. Затова не е изненада, че всяка стопанка търси нови способи за усъвършенстване на това занятие. За благополучие решение...
Много постоянно кухненската хартия заменя вестникарската хартия за гланциране на стъклата. Разбира се, че е по-удобно, само че има минус. Триенето разгражда меките кърпи и оставя мъх и следи по повърхността на стъклата. Ако вестниците не ви устройват, използвайте забрадка от микрофибър. Оцет, смесен с вода в разпръсквач съвършено почиства стъклото.
4. Пластмасови кутии
Те постоянно се употребяват за стопляне на храна в микровълнова печка, само че не всички от тях могат да се употребяват неведнъж. Има кутии, които са подобаващи единствено за предпазване на артикули. Не забравяйте да ревизирате дали кутията е подобаваща за потребление в микровълновата печка, в противоположен случай ще би трябвало да я изхвърлите след първата приложимост. Твърде допустимо е да съсипете и храната, която претопляте. Добре е да замените пластмасата със стъкло или керамика въобще.
5. Антибактериални кърпички
Отпечатъците по екрана са досадни, само че не използвайте антибактериални кърпички. Първо, от тях също ще останат петна, и второ, наличието може да е рискова за екрана. И дребни капки могат да влязат вътре и да попречат на работата му. Купете специфични кърпички за екрани.
 Най-икономичната пералня в света работи с чаша вода Най-икономичната пералня в света работи с чаша вода
Пералня работи единствено с чаша вода благодарение на дребни зрънца пластмаса, които почистват тъканите по-добре от елементарен препарат за пране,...
6. Домакински гъби
Гъбите за миене на съдове би трябвало да се сменят постоянно, само че доста хора не помнят за това. Освен това гъбата постоянно се употребява на неверното място. Бършете пода и работната повърхнина с една и съща гъба. Не е изненадващо, че върху нея има доста, доста бактерии. За предпочитане сменяйте я най-малко един път седмично.
7. Градински торове
Искаме да използваме тор незабавно щом се появят издънки, само че никога това не би трябвало да се прави. Торовете са положителни, когато растенията към този момент порастват добре. Съответно, те не би трябвало да се торят по- рано.
Дори потвърдени средства би трябвало да се употребяват единствено там, където в действителност работят по предопределение.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР