Понякога хамстерите остават сираци поради усложнения, получени от майката по

...
Понякога хамстерите остават сираци поради усложнения, получени от майката по
Коментари Харесай

Как да се грижим за новородени хамстери, ако майката е починала

Понякога хамстерите остават сираци заради затруднения, получени от майката по време на раждането. Как да се погрижите за тях зависи от това на какъв брой дни са дребните при настъпването на гибелта на майката.

Как да се грижим за новородени хамстери без майка?

От 0 до 12 дни

Намерете приемна майка за хамстерите сираци под 12 дни. Изтрийте всички следи и останки от остарялото гнездо от хамстерите, тъй че новата майка да не разбере, че това не са нейните деца. Можете да носите гумени ръкавици за тази процедура. Вземете деликатно дребните хамстери, увийте ги в хавлиена забрадка и ги разтрийте леко, с цел да стимулирате кръвообращението (и да ги поддържате топли).

Намерете приемна майка, която има бебета с няколко дни по-големи или по-малки. Вземете материал за гнездене от нейното гнездо и го увийте към вашите хамстери. Целта е те да миришат тъкмо както миришат личните бебета на женската. Разсейвайте приемната майка с лакомства за хамстери и в това време загнездете осиновените деца със личните деца на женската. Дръжте женската разсеяна допустимо най-дълго, с цел да дадете на хамстерите по-добра опция да се заровят в гнездото и да попият аромата му. Следете деликатно приемната си майка. Ако усети, че нещо не е наред с децата, може да убие дребните хамстери.

Намирането на кърмещ женски хамстер може да бъде мъчно. Бъдете подготвени за обстоятелството, че евентуално ще би трябвало да храните хамстерите си на ръка.

Над 12 дни

Ако осиротелите хамстери без майка са на 12-14 дни, тогава ще им бъде доста по-лесно да оцелеят. Но за задачата би трябвало да знаете по какъв начин да се погрижите за тях.

Първо, поставете нагревателна поставка с минимално заложена топлота под клетката, тъй че да може да замести неналичието на телесна топлота на майката за бебетата хамстери. След това накъсайте малко тоалетна хартия и направете свое лично бебешко гнездо. Осигурете на дребните хамстери вярната храна с всички хранителни субстанции, от които се нуждаят. Поилката също би трябвало да се спусне до тяхната височина.

Хамстерите се раждат без косми и слепи при раждането. Това не би трябвало да ви плаши, защото е изцяло обикновено за всички новородени хамстери. В течение на първата седмица от живота си хамстерите ще стартират да наддават на тегло, да им никне четина и слуховите им канали ще стартират да се развиват. До средата на втората седмица хамстерите ще стартират да пълзят и да търсят храна.

 Хамстер Снимка: metalboy25/pixabay.com

Използвайте сурогат на млякото за хамстери, с цел да храните с пипета бебетата хамстери. Можете да опитате да го потърсите в магазините за домашни любимци. Ако не можете да намерите сурогат на млякото за хамстери, пробвайте бебешка формула на прахуляк. Изстискайте дребна капка от пипетата и я докоснете до устата на хамстера. Не стискайте пипетата по-силно, оставете хамстера да изсмуче и оближе капката самичък.

Не забравяйте, че дребните хамстери не могат да контролират личната си телесна температура. Поддържайте стаята на към 21 градуса по Целзий или, в случай че е належащо, поставете нагревателна поставка под клетката на хамстера на най-ниската степен на топлота.

За по-детайлна информация по отношение на по какъв начин да се грижите за бебета хамстери без майка, е добре да се консултирате с ветеринар.

Търсите ли бухнал домакински другар? Вижте тези цени и разгласи за хамстери.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР