Понякога е трудно да се изберат висококачествени плодове без химикали,

...
Понякога е трудно да се изберат висококачествени плодове без химикали,
Коментари Харесай

Как да разбера, че бананите са натъпкани с „химия“?

Понякога е мъчно да се изберат висококачествени плодове без химикали, защото доста производители и продавачи третират плодовете, с цел да ги запазят свежи и привлекателни допустимо най-дълго. 

Много е значимо да знаете по какъв начин да изберете узрели, пресни плодове, които не са обработени с химикали. Ето няколко секрети.

Банан

Бананите са известен и на ниска цена плод, който се предлага у нас през цялата година. Консумацията на банани е доста потребна за здравето, по тази причина доста хора ги купуват.

За да изберете висококачествени и свежи банани без химия, би трябвало да обърнете внимание на външния им тип. Ако корите на плодовете са жълти, само че стъблата към момента са зелени, тогава това значи, че са били обработени с химикали.

Зрелите и пресни банани имат атрактивен жълт цвят, безупречна гладка кора, без вдлъбнатини. Те могат да имат дребни черни или тъмнокафяви петна по повърхността. При изстискване на плода се усеща неговата мекост.

Преди да изядете плода, би трябвало да го изплакнете под течаща вода в продължение на няколко минути, с цел да отстраните всички нездравословни субстанции.

Авокадо

През май и юни стартира сезонът на авокадото, заради което в този миг плодовете могат да бъдат закупени на налична цена. Поради превозването на дълги дистанции, узрелите плодове са лесни за смачкване, тъй че търговците постоянно употребяват химикали, с цел да ги запазят свежи, преди да стигнат до потребителя.

Когато избирате авокадо, би трябвало да обърнете внимание на външния му тип. Ако то има ослепителен кондензиран цвят и прекомерно гъста текстура, това значи, че не е узряло естествено. Просто е обработено с химикали за по-бързо узряване.

Вкусното и естествено авокадо би трябвало да бъде с лъскава кора. При натискане върху плода той би трябвало да има мека, само че много плътна конструкция. Ако едно авокадо е наситено с химикали, то ще има много горчив усет.

Много хора имат вяра, че неприятният усет се дължи на обстоятелството, че те прекомерно близко изстъргват плода от корите. Ако обаче авокадото е узряло и прясно, тогава кашата и даже една трета от корите няма да са горчиви.

Плодовете без химикали имат богат усет.

Манго

Мангото постоянно се третира с нездравословни химикали, с цел да резервира свежестта и привлекателния си тип. Плодовете, когато са изложени на стимулиращи субстанции, постоянно узряват неравномерно.

Мангото, обработено с химията, няма миризма, има тъмен пилинг и не прекомерно прелъстителен външен тип. Качествените плодове би трябвало да са задоволително меки, само че да останат еластични при напън. Те имат мощен, сладостен мирис на етерични масла./ zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР