Понякога е по-лесно да си харесаме нов автомобил, отколкото прическа.

...
Понякога е по-лесно да си харесаме нов автомобил, отколкото прическа.
Коментари Харесай

Прически според формата на лицето

Понякога е по-лесно да си харесаме нов автомобил, в сравнение с прическа. Често сменяме и няколко фризьорски салона, преди да получим това, което желаеме.

За да си спестим това вървене по тъгите, не е задоволително просто да покажем фотография с мечтаната визия на коафьора. Добре е да знаем златните правила при избора съгласно формата на лицето.

Всъщност разновидностите са кръгло, сърцевидно, овално, квадратно, продълговато или като елмаз лице. Ето и всичко по този начин особено за всеки от тях.

Кръгло лице

Ако не желаем да го подчертаваме, залагаме на правата коса или къдрава със междинна дължина. Селена Гомес знае по какъв начин става това.

По принцип дългият вид е най-подходящ за случая, като е добре да заобикаляме прическите, които придават спомагателен размер към ушите, както и тези с дължина до тях.

Сърцевидно

Пухкави бузи, необятно чело и остра брадичка. Жертвите на модата с този тип отличителни белези обаче са и измежду най-големите късметлии, тъй като имат по-голям избор, утешават ни от Tips and Tricks.

Обемният връх на главата акцентира лицето в позитивен смисъл и фризьорът с лека ръка най-вероятно би предложил нещо по-смело от вида на фасул или бретон.

Овално

Имаме ли по-тесни слепоочия от челюстите, това е нашата форма. Избягваме късите прически, тъй като в допълнение удължават лицето ни, и залагаме на сигурното - междинна дължина или леко скосена. Като Блейк Лайвли.

Квадратно

Типичното тук е ъгловатата форма на челюстите. Моделите с повече размер, като къдрици или на етажи, ще замажат ситуацията и ще изместят фокуса от тях.

И още нещо - хубаво е косата повърхностно да пада към лицето.

Продълговато

При този вид форма височината на лицето (от брадичката до линията на косата) е съвсем два пъти по-голяма от ширината. И а брадичката не е заострена. Като на обичания ни Джейсън Стейтъм, да речем.

Бретонът или една шапка са най-лесните трикове, с които да придадем размер на удължената форма.

Диамантено

Малка заострена брадичка и необятни скули.

Късата дължина на косата оформя добре лицето и отклонява вниманието от острите черти, съгласно коафьора на известните Скот Кинг, както написа Byrdie. А същинският елмаз са страничните кичури.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР