Понякога е по-добре да кандидатствате за , отколкото за кредитна

...
Понякога е по-добре да кандидатствате за , отколкото за кредитна
Коментари Харесай

Бърз заем или кредитна карта?

Понякога е по-добре да кандидатствате за, в сравнение с за кредитна карта. Макар това да не е на пръв взор явен факт, в някои обстановки е по-разумното финансово решение. По-долу ще ви разкажем, малко повече за този вид обстановки. И в двата случая са пари назаем, само че идват с разнообразни условия и характерности, поради това може да са положително решение в една обстановка и не толкоз положително в друга. Нека да започваме.
Ако обединявате няколко заема
Ако имате няколко заема, то най-вероятно сте се замисляли, дали няма да ви е по-изгодно да ги обедините и да ги плащате на едно място. Макар да наподобява примамливо да го извършите през кредитна карта, това е капан. Кредитните карти са с доста високи лихви и в това време с ниски предели.

Ако желаете да употребявате кредитна карта, с цел да покриете всичките си заеми, може сумата, с която разполагате от нея, да не ви е задоволителна. Ако покриете един или два пък, то тогава няма да сте си изпълнили задачата и е допустимо да не ви бъде преференциално въобще. Както към този момент споменахме и лихвите на кредитните карти не са по никакъв начин ниски, тъй че това ще утежни обстановката в допълнение.

От друга страна бързите заеми са разполагаем и могат да бъдат както за дребни, по този начин и за междинни суми. Размерите на вноските вие сами ще ги определите по отношение на интервала, в който ще можете да изплатите заема. Това на процедура значи, че няма да се чувствате притиснати от начисляването на лихви и на такси, както би се случило при кредитните карти.


Ако се нуждаете от по-дълъг интервал на изплащане
Лихвените проценти по кредитни карти могат да бъдат доста високи при естествени условия. Можете да избегнете заплащането на лихви, в случай че изплащате напълно салдото си на отчетната дата. Ако обаче това не ви е по силите, то тогава по-големите суми за дърпане ще ви носят и по-високи лихви и такси. Ако планирате покупка, която ще можете да изплатите до месец, то следва да съобразите датата на падежа на кредитната ви карта и да видите, дали ви устройва. В същата обстановка можете да кандидатствате и за заем до заплата, който да е с промоционални условия и с ниска рента. Не е загадка, че даже някои типове заеми до заплата, нямат лихви за нови клиенти, като част от промоционалните акции на компаниите за бързи заеми.

Ако обаче планирате да си купите нещо, за което ще ви трябват повече пари, които няма да можете да възвърнете за един месец, то заем на вноски е най-удачният вид. Ще получите предвидимост на размера на вноската и ще знаете тъкмо какъв брой ще ви е месечният разход по заема. Още при кандидатстването за заем ще знаете какъв брой ще би трябвало да платите като рента общо. Това ще ви даде опция да си извършите ясна преценка, дали ви е преференциално.

Има още една съществена разлика, която би трябвало да споменем сред кредитните карти и бързите заеми и това е удобството. Макар от години наред, компаниите за бързи заеми да се стараят, да оферират продуктите си по допустимо най-лесния и комфортен метод за потребителите, към момента кредитните карти се употребяват по-лесно. Това обаче е относително неприятно, когато нямате добра дисциплинираност да не харчите пари. Нещо повече, в случай че се пробвате да изплатите заем по-бързо, то да харчите повече пари от нужното, няма да ви помогне. Когато имате кредитна карта, вероятността да се поддадете на желанието и лесното извършване на покупки е голяма. Ако обаче сте се снабдили с пари от заем на вноски, то с цел да изхарчите нова сума за нова покупка, ще ви се наложи да кандидатствате още веднъж, което значително може да понижи устрема към прочувствена покупка. Вярно е, че утвърждението при множеството бързи заеми става за по-малко от час, само че все пак не е същото, като да имате към този момент утвърдена кредитна карта и да я употребявате нея. Нашият съвет е, в случай че се подлъгвате постоянно да пазарувате прочувствено и имате проблем с налагането си на дисциплинираност, да се придържате към заемите до заплата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР