Понякога дори най-простичките неща могат да променят ежедневието ви коренно.Не

...
Понякога дори най-простичките неща могат да променят ежедневието ви коренно.Не
Коментари Харесай

15 неочаквани начина да направите живота си по-хубав

Понякога даже най-простичките неща могат да трансформират всекидневието ви радикално.

Не можем да отречем, че колкото и да се стремим, стресът постоянно ще е част от всекидневието ни.

Въпросът е дали ще бъде повече, или по-малко и дали ще му позволите да диктува живота ви.

Истината е, че нямате потребност от купчина книги за самопомощ, нито пък безкрайни описи с цели, които да отмятате в края на всеки месец, с цел да постигнете естетика със себе си и чисто и просто да бъдете щастливи. Достатъчно е да започнете от дребните неща. Защото, както споделят хората, дяволът е в детайла, а това може да важи за безусловно всеки аспект от живота ви.

Отделяйте по 5 минути за околните и приятелите си

Вместо да търсите в интернет напразно във Фейсбук и Instagram, което, признайте си, вършиме и по през целия ден, посветете времето на прибиране до у дома на околните си. Дали ще им напишете известие, до момента в който пътувате в рейса, или ще си говорите (през блутут или на високоговорител, схваща се), до момента в който сте в запушване, няма никакво значение. Важното е, че сте отделили пет минути да ги попитате дали са добре, да ги поздравите за мотив или да им пожелаете триумф в ново начинание.

Организирайте персоналното си пространство

Да се чете като “Отървете се от всичко излишно ”. Трудно е да се отървете от всички тези неща, които към този момент не ви трябват, само че един път създали го ще усетите какъв брой по-приятно се чувствате вкъщи или в офиса. Отделете един или няколко следващи уикенда, през които да прегледате облеклата, обувките, книгите, списанията и всичко останало, което имате податливост да трупате. Отървете се от нещата, които нямат никаква стойност или към този момент не употребявате. Запазете тези, които ви носят приятни мемоари или имат сантиментална стойност. Всичко останало изхвърлете/дарете/подарете.

Оплаквайте се единствено при положение, че можете да предложите решение

Всички имаме моменти, в които просто ни писва и ни се прищява да се оплачем на някого. Но мрънкането поради самото мрънкане в действителност не е по никакъв начин продуктивно. Вместо да търсите решение на казуса, вие в действителност го задълбочавате, обременявайки мозъка си с негативи. Отделете време да измислите по-добър метод и даже в случай че би трябвало поискайте помощ. В случай, че стигате до задънена улица, значи обстановката е отвън вашия надзор и недоволствата ви няма да реализират нищо.

Гледайте хората в очите, когато им говорите

Лесно е да поддържате контакт с очи, до момента в който слушате индивидът насреща, само че се пробвайте да го вършиме и когато вие самите говорите. По този метод освен изграждате личната си убеденост, само че също по този начин затвърждавате връзката си с другия.

Правете 5-минутно разчистване на кухнята

Ще си кажете какво толкоз може да се направи за 5 минути. Ами те са изцяло задоволителни, с цел да изхвърлите боклука, храните с изминал период от хладилника, да приберете чистите съдове и да избършете плотовете. Според науката, чистата и подредена кухня понижава прочувствения апетит и улеснява здравословното хранене. Плюс това е доста по-добре да отделяте по 5 минути всеки ден, вместо да прекарате половината събота в почистване, нали по този начин?

Опитайте нещо ново

Хората се усещат най-изпълнени с сила, когато отиват оттатък границите на зоната си на комфорт. И тук не става дума единствено да се запишете на някакъв тип спорт, въпреки че в действителност го предлагаме. Посетете нов ресторант, кафене, планирайте близко или далечно пътешестване, намерете си хоби… Изобщо разчупете рутината на всекидневието си и се старайте да колекционирате мемоари, а не неща.

Научете се да обичате себе си

Наблюдавайте навиците си, държанието и моментите, в които взимате решения – задоволително добре ли се отнасяте към себе си? Ако не, тогава се пробвайте да бъдете по-състрадателни и по-мили, тъкмо както бихте го създали за най-хубавата си другарка да вземем за пример. Непрекъснатите рецензии, които сами си отправяте, могат да бъдат пагубни за самочувствието ви, даже без да си давате сметка.

Откажете се от един месечен разход

Може да става дума за нещо малко, само че излишно, от което елементарно можете да се лишите. Педикюр, абонамент или нещо друго нищожно, чиято липса въобще няма да усетите. Но в същото време ще съумеете да спестите известна сума, въпреки и дребна, която би ви била потребна в непредвидени обстановки.

Водете си положителен дневник

Дали книжен или под формата на бележки в телефона, няма никакво значение. Но най-малко един път в седмицата отделяйте време да си запишете от три до пет положителни неща, които са ви се случили през последните седем дни. Понякога може да са по-малко, от време на време – повече, само че написани черно на бяло, те мигновено ще подобрят настроението ви. А също така можете да се върнете към тях и да ги препрочетете когато и да е.

Оправяйте леглото си заран

Отнема по-малко от две минути, само че ви разрешава да започнете деня си с нещо положително. Ако ви липсва мотивация, напомнете си какъв брой по-добре се чувствате вечер, когато си лягате в оправеното легло, а не ви се постанова занапред да разплитате чаршафи и завивки.

Четете книга, вместо да ровите в телефона си

Следващият път, в който имате 30 свободни минути, не ги посвещавайте на напразно губене на време. Вместо да прескачате от едно излишно парченце информация към друго, позволете на мозъка си да се концентрира в една концепция. По този метод освен релаксирате от злободневните проблеми, само че упражнявате способността си да се фокусирате, което в днешни дни е по-голям проблем, в сравнение с осъзнават  хората. Което води до…

Фокусирайте се върху настоящата си задача

Мултитаскингът не всеки път значи по-добра работливост. Когато се пробвате да разделите вниманието си сред няколко неща, нормално свършвате по-малко, само че стресът ви идва допълнително. Отървете се от всичко, което ви разсейва. Ако би трябвало си давайте дребни почивки сред другите задания, само че когато започнете да вършиме нещо, просто го правете до дъно.

Започнете с най-досадното нещо 

Или с други думи – научете се да подреждате целите си. Когато започнете от сутринта с най-важната, а постоянно и най-досадна задача, колкото и време да ви отнеме просто ще я отхвърлите и ще продължите напред. Ако я оставите за по-късно, рискувате да вгорчите целия си ден, мислейки само за нея.

Мислете, преди да говорите 

Думите имат невероятна мощ. По-голяма, в сравнение с осъзнаваме. Често пъти с въпросната мощ се сблъскваме по негативен мотив, когато без да желаеме сме наранили някого или когато самите ние сме пострадали. Има една арабска сентенция, която гласи: “Дали това, което съм напът да кажа, е правилно? Дали е общително? И дали въобще е нужно? ” Добре е да я превърнете в свое мото.

Отделяйте повече време за нещата, които обичате

Позволете си да се наслаждавате на нещата, които ви вършат щастливи, без да се обвинявате, че губите времето си. Посветете съботната заран на себе си, наслаждавайки се на книга и кафе. Отделете най-малко един петък в месеца, с цел да се съберете на по пиво с околните си приятелки.

Животът не е единствено работа и връзки. Времето, което посвещавате на себе си, също ви носи възприятие за задоволство, тъй че никога не се лишавайте от него.

Инфо: http://www.missbloom.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР