Понякога човек не знае какво губи, когато печели. И обратното.

...
Понякога човек не знае какво губи, когато печели. И обратното.
Коментари Харесай

Уникалната история на един от най-успешните български геймъри

Понякога човек не знае какво губи, когато печели. И противоположното. Да счупиш крайник на терена е може би най-лошото нещо, което може да се случи на едно момче, мечтаещо за футболни подвизи. Точно това се случва на 15-годишния Никола Николов от Дупница, който тогава е измежду младите очаквания на родния футбол. Получава повиквателни за юношеския народен тим до 16 година и даже покана от ЦСКА.

AIRPORT BOIS pic.twitter.com/qfQqjPc4hs
— Nikobaby (@NikoDOTA) August 22, 2019
Травмата го вади от терена задълго и Николов би трябвало да насочи вниманието си другаде. Едва тогава в дома му се появява компютър, а единствено 6 месеца по-късно Николай към този момент е толкоз разпален по игрите, че не желае и да чуе още веднъж за топката. Казва на приятелите си, че ще изкарва пари с Dota, което провокира смях. Родителите му също не утвърждават новото въодушевление на сина си и не престават да му припомнят, че по-важно е учебното заведение. Николай се вслушва в съвета им и взима пауза от игрите, които заемат все по-голяма част от времето му, с цел да приключи образованието си, след което изцяло се посвещава на Dota. Започна да печели пари като усилва качествата на сметки, които след това продава на фенове.

Става прочут с прякора Nikobaby, а първият му тим е G2play, с който на първия си шампионат отстранява отбори като Virtus.pro, Polatiry и Complexity. Сменя доста тимове, а главният му проблем е съветският език. Заради него губи мястото си в Effect, само че откакто се научава да приказва добре, получава оферти от куп отбори, измежду които и от влиятелния Virtus.pro.

Rotterdam get ready, we are coming!

Super excited to share that we are invited to DreamLeague Season 12 October 18-20th!#LongLiveAlliance #ALLfam #Dota2 pic.twitter.com/s8P5tCuoDn
— Alliance (@theAllianceGG) October 7, 2019
В момента обаче Nikobaby като че ли има други проекти. В началото на сезон 2019-20 предприе пътешестване до Азия дружно с гръка Харис " SkyLark " Зафириу. Двамата се включват в състава на Clutch Gamers, само че за тяхно злощастие тимът се разпада. Николов обаче взема решение да остане в района и след къси включвания в 5-6 тима получава покана от Mineski. Следва огромният шампионат The International в Шанхай и класиране на 9-12-о място. Това носи на отбора съвсем 700 000 $ от наградния фонд. Сега Нико е състезател на Alliance.

Източник: " Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР