понският производител на автомобили „Тойота Мотор“ реши да спре работата

...
понският производител на автомобили „Тойота Мотор“ реши да спре работата
Коментари Харесай

"Тойота Мотор" спира фабрики във Великобритания

понският производител на коли „ Тойота Мотор “ реши да спре работата на две от фабриките си във Англия и една във Франция заради разпространяването на новия вид коронавирусна зараза.

Телевизионният канал NHK заяви във вторник, че чиновниците в тези предприятия ще бъдат освободени предварително за коледните празници.

Фабриките стопират най-вече заради транспортни проблеми, които съществено засягат доставката на подготвени артикули и доставката на части и възли. По-специално беше спряно придвижването на влакове и коли през тунела под Ламанша, откакто Франция наложи цялостна обсада за 48 часа поради новата разновидност на вируса. Според NHK това е повлияло съществено на интервенциите на „ Тойота Мотор “.

На 14 декември шефът на Министерството на здравеопазването на Англия Мат Ханкок разгласи, че в страната е разпознат нов вид на ковид. Съобщава се, че се популяризира по-бързо от известните варианти.

На конференция на 19 декември английският министър председател Борис Джонсън разгласи, че новия вид на ковид може да бъде 70% по-заразен. Той добави, че английските специалисти към момента не са намерили доказателства, че мутиралият вирус е по-смъртоносен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР