Понеже в последните дни чувам неверни твърдения, че правителството има

...
Понеже в последните дни чувам неверни твърдения, че правителството има
Коментари Харесай

България има три ясни изисквания: Петков за РМС

Понеже в последните дни слушам погрешни изказвания, че държавното управление има две външни политики, желая ясно да заявя, че България има три ясни условия, с цел да има напредък по тематиката за Северна Македония. Това разгласи министър председателят Кирил Петков след среща с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи. 

 

" Първо - съблюдаване на рамковата позиция, която беше призната от българския парламент. Второ: включване на българите в Северна Македония в Конституцията на РСМ, с цел да бъдат предпазени техните права. И трето - Договорът за добросъседство да се извършва. Просто и ясно ”, акцентира министър-председателят.

 

Той означи още, че с Вархеи са имали градивен разговор. Заедно работят, с цел да се види дали е допустимо Европейският съюз да бъде поръчител за тези три условия.

 

" Аз ясно заявих, че както преди, така и в този момент, това са трите условия, за които постоянно сме говорили. Когато някой прави едностранни подправени вести или се пробва да изведе политически дивиденти на гърба на тази тематика, дано да застане с индивида, който му е споделил това, и да каже какво тъкмо е имал поради ”, сподели още Петков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР