Понеже твърдо вярваме в Спасители, българите много повече вярваме на

...
Понеже твърдо вярваме в Спасители, българите много повече вярваме на
Коментари Харесай

ПРАВИТЕЛСТВО НА ИШЛЕМЕ

Понеже твърдо имаме вяра в Спасители, българите доста повече имаме вяра на тези, които са учили и живели отвън България. Някак си не можем да приемем, че съседът, с който сме се били като деца или съседката, която ни е желала брашно, могат да станат ръководещи. Ганьовска работа, значи. След като е българин, то не става. Виж, в случай че е българин, но е живял и учил в чужбината, към този момент е заслужен за Спасител. Може за клин за зеле да не става, само че друго си е цивилизацията. Дори криворазбраната такава.

Българинът доста обича да се усеща прислужник. Поне огромна част от народа. Ей по този начин, някой да му стъпи на врата и да го избавя от самия него. Женската част си припада по красиви момчета и счита, че хубостта е директно обвързвана с интелекта и гения да управляваш страна. Тоест – усмихва се хубаво, няма по какъв начин да не стане добър общественик. Туйто – рече и отсече стрина Пена и фърга гласа си за следващия национален любим.

Така народът с рев, три реда сълзи и сополи, посрещна Царя – т.е. мадридският авантюрист и комарджия, без даже капчица българска кръв. Само синя такава. И умиленият народ незабавно реши, че ей ся, тоя цар ще го избави и оправи за 800 дни. Друго си е Европата, нали? С по детски наивни очи гледаха по какъв начин продаде България, върна си парцелите и царствено ни прати там, където слънцето не грее.

Сега народът се впечатлява от Харвард. И Шалом, несъмнено. Ученото си е учено, нали? Те ще ни избавят, ей по какъв начин хубаво ни се хилят в очите. Няма по какъв начин да не знаят по какъв начин да ни оправят. Ако се постанова – по няколко пъти. До цялостно асимилиране. Никой не намира нищо неправилно да сложиш човек, който съвсем не е живял в България и лъже като застаряващ член на гето за поданството си, да ти ръководи страната. На причините и рецензиите се дава отговор, че ние, където не харесваме новия Спасител на тълпата, завиждаме. Защото той, видиш ли, е учил в Харвард, а ние в някакви елементарни български учебни заведения и университети. Даже не знаем кУрУлация какво значи, тръгнали сме да желаеме страна да управляваме, но ха!

Друго си е цивилизацията. Особено криворазбраната. Мир Вам, на бедните духом е царството земно и небесно!

Елена Гунчева
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР