Понеже ред сайтове преиначиха днес (14.04.2022) думите ми в парламента

...
Понеже ред сайтове преиначиха днес (14.04.2022) думите ми в парламента
Коментари Харесай

Любен Дилов за Специализирания съд

Понеже ред уеб сайтове преиначиха през днешния ден (14.04.2022) думите ми в Народното събрание при дебата за закриване на профилираните съд и прокуратура, ето какво тъкмо споделих:

Уважаеми сътрудници, няколко пъти се натяква от тази естрада, че се изказвали хора, които не схващат от тънката материя на профилираната прокуратура и профилираното правораздаване.

Като един от тези, които декларират, че са лаици в тази деликатна област, аз незабавно се разгласявам за дилетант, само че ви напомням и известната максима, че проблемите на зъболекарите са в действителност проблеми на хората със зъби.
Тоест, на всички.

И вашите решения през днешния ден в една значима област с голям веществен интерес и ред знакови каузи против хора, считани за недосегаеми години наред, няма по какъв начин да не засегне и елементарните българи, макар че в профилираните съд и прокуратура не се занимават с делата на елементарните българи, а единствено на невероятните.

И по този начин, моят въпрос е следният: обяснете като на дилетант: какво тъкмо не харесвате: хората, които работят в профилирания съд и прокуратура,
или
самите структури профилиран съд и прокуратура.

Защото аз не разбрах (не уточнихте аргументирано) – в случай че не харесвате работата на тези хора, в това време този закон споделя, че те ще продължат да се занимават тъкмо с тези същите каузи, какво тогава ще се промени.

Ако пък не харесвате структурата, какво оферирате на нейно място също не излиза наяве?

Знаете ли, през днешния ден е една популярна дата, подобаваща тъкмо за този спор. Днес се навършват 110 години от потъването на „Титаник“.

И вие в чест на тази годишнина какво вършиме: в случай че правосъдната ни система е един потъващ „Титаник“, вие се занимавате с разбъркване на мебелите на кораба (не взимате адекватни/ефективни мерки).

Това вършиме: размествате мебелите на „Титаник“ като мярка против потъването.
Защото, в случай че искахте действителна правосъдна промяна – трябваше да стартираме с конституционни промени. Демократична България опита един път и не събра нужните подписи даже измежду днешните си съдружни сътрудници.

Опитахте и повторно в границите на този парламент – създадохте нарочна комисия по конституционна промяна, в която – забележете – нито един от опозицията не взе участие. Аз не знам дали тази комисия въобще се е събирала и работи ли нещо…

От Движение за права и свободи подвикват, че взели участие и работела, само че съгласно мен се майтапят, както обикновено…

(изказването може да видите от 2:59:08 на записа)



източник 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР