Поне три са жертвите на тежките наводнения в Италия. Бедствието

...
Поне три са жертвите на тежките наводнения в Италия. Бедствието
Коментари Харесай

Наводнения взеха жертви в Италия

Поне три са жертвите на тежките наводнения в Италия . Бедствието порази северната област Емилия-Романя. Състезанието от Формула 1 на пистата Имола през уикенда беше отсрочено поради неприятното време, след апела на италианския министър на превоза Матео Салвини.

Жертвите на наводненията са открити в градовете Форли, Чезена и Чезенатико в италианската област Емилия-Романя. Бедствието засегна и град Равена, покрай адриатическото крайбрежие. Властите оповестяват за още четирима изчезнали.

Близо 5000 души са евакуирани. Блокирани са пътища и железопътни линии, учебните заведения са затворени. Обявен е червен код.

" Наводнени са 24 общини, за жалост, всички реки в Емилия-Романя са излезли от коритата си. За 36 часа паднаха 200 милиметра дъжд, не места дори 500 милиметра. Изненадващо е, че рисково време ни сполетя в един и същи месец с няколко дни разлика ", съобщи Нело Музумечи, министър на Гражданската защита на Италия.

14 реки преляха и принудиха поданици на Чезена да се качат на покривите на домовете си, откъдето пожарникари ги спасяваха с хеликоптери или гумени лодки.

" Не е изключено разрушаването на крайбрежията на река Савио да продължи. Отново призоваваме жителите да стоят надалеч от реките, да не влизат в изби и приземни етажи по никакви аргументи и тези, които живеят покрай реката, да стоят по високите етажи ", добави Енцо Латуча, кмет на Чезена.

Проливни дъждове провокираха тежки наводнения и в елементи от Хърватия . Особено тежка е ситуацията в град Обровац.

" През нощта паднаха 50 сантиметра дъжд. Очевидно идва друга стихия, не знам какво ще се случи ", сподели още Едо Шоша, Противопожарна работа - Обровац.

Извънредно състояние е оповестено и в Хърватска Костайница, и Грачац.

На помощ на локалните хора в засегнатите региони са изпратени избавителни екипи и стотици бойци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР