Поне 920 деца ще останат извън общинските яслите във Варна.Това

...
Поне 920 деца ще останат извън общинските яслите във Варна.Това
Коментари Харесай

За над 900 деца няма места в яслите във Варна

Поне 920 деца ще останат отвън общинските яслите във Варна.

Това сочат цифрите предоставени от дирекция „ Здравеопазване “ и от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна след питане на.

В независимите детски ясли във Варна преди първо класиране бяха оповестени 810 свободни места, а подадените заявки 2141.

Това на процедура значи, че 1331 деца ще останат отвън яслите по този параграф.

Част от тези деца обаче ще бъдат признати в яслените групи на целодневните детски градини, където се кандидатства настрана и където има оповестени 410 места. Подадените заявки по този параграф са 1480.

Родителите могат да кандидатсват за банкет и по двете посоки, което на процедура значи, че не по-малко от 2141 деца се борят за общо 1220 места или че за най-малко 920 деца няма места в яслите във Варна.

До през днешния ден, 9 юни родителите на деца, които са признати на две места - в независимите детски ясли и в яслените групи към детските градини, би трябвало да потвърдят или откажат приема в съответното детско заведение.

Следващата седмица следва да се разгласят свободните места за класирането на 20 юни в детските ясли във Варна. Третото класиране ще бъде на 11 юли.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР