Поне 25 са вече жертвите на руски ракетен удар, поразил

...
Поне 25 са вече жертвите на руски ракетен удар, поразил
Коментари Харесай

Жертви, ранени и хора в неизвестност след руския ракетен удар в украинския град Днепър

Поне 25 са към този момент жертвите на съветски ракетен удар, поразил жилищен блок в украинския град Днепър. В неопределеност остават 43-ма души, ранените са 73, показват украинските управляващи. Руските военни през днешния ден не загатнаха съответно град Днепър като една от задачите на въздушните удари в събота. На фронтовата линия най-горещи точки остават Соледар и Бахмут в Донбас. В телевизионно изявление съветският водач Владимир Путин означи " позитивна динамичност " в развиването на войната в Украйна.
Прочетете още


39 души, в това число шест деца са били избавени от отломките на отчасти опустошения жилищен блок в Днепър, показват украински управляващи. Леко облечена жена бе открита жива 18 часа след нападението. Аварийните екипи от време на време резервират тишина, с цел да чуят гласовете на затрупани. Кметът на Днепър обаче прави оценка възможностите за разкриване на още оживели като " минимални ". Според украинските военни ударът е нанесен с ракета Х-22 - оръжие с ниска акуратност от времето на Студената война, предопределено за битка с кораби.

Борис Филатов - кмет на гр. Днепър: " По мое мнение задачата е била топлоелектрическа централа оттатък реката, само че ракетата е подминала и е блъснала жилищната постройка ".

Според украинското военно командване в събота Русия е осъществила три въздушни удара, 57 ракетни и 69 обстрела със системи за залпов огън. Украинските военни са свалили 26 ракети.



Володимир Зеленски - президент на Украйна: " Може ли съветският гнет да бъде спрян? Да. Възможно ли е това да стане отвън бойното поле в Украйна? За страдание - не. Какво е належащо? Оръжията, които са в складовете на нашите сътрудници, и които нашите военни толкоз чакат ".

Засегната е и сериозна инфраструктура в Киев и други огромни градове. Русия заяви единствено за удари против системата за военно ръководство на Украйна и свързани с нея енергийни обекти.

Игор Конашенков - представител на МО на Русия: " Всички набелязани цели са изумени ".



Във връзка със сраженията за Соледар край Бахмут, съветският президент Путин увери, че всичко върви по проекта на Генералния щаб и изрази вяра за още съветски победи на фронта. Украйна твърди, че съпротивата при Соледар продължава, само че дефинира ситуацията като " сложна ". Според украинските военни регионът към града и близкия Бахмут е бил обстрелян 234 пъти в границите на денонощие.


фотоси: БГНЕС
Трима съветски бойци са били убити и 15 ранени при детонация в граничната с Украйна съветска област Белгород. Жертвите са били от мобилизираните поради войната в Украйна. Инцидентът е станал при погрешно боравене в ръчна граната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР