Поне 12 кандидати за президентското място може да изброи човек

...
Поне 12 кандидати за президентското място може да изброи човек
Коментари Харесай

Някои превръщат изборите в цирк

Поне 12 претенденти за президентското място може да изброи човек по известията в медиите. В палитрата влизат разнообразни именца, които основават чувството, че някои хора са трансформирали изборите в развлечение или по-точно в цирк. А става дума за нещо доста съществено, само че явно има искащи да се гаврят и с гласоподавателя, и с държавността. Съдете сами - към " Дондуков " 2 са се запътили фолк певица, " делегат на господ Тангра ", националист с военизирани структури, патриотари, азбукари, бизнесфигури с многостранно партийно минало, аптекарски търговец и прочие Трите съществени номинации - Румен Радев, Анастас Герджиков и ненапълно Лозан Панов, пред тях наподобяват като колоси измежду лилипути. Шум да има в системата.

Едва ли някого учудва следващата поява на популярния протестър против всичко Йоло Денев, който посредством фейсбук разгласи на кои кьошета събира подписи, с цел да се кандидатира и да избавя българския народ. С партийната кандидатура на Карадайъ нещата наподобяват по-ясни: индивидът няма късмет, само че пък на възможен балотаж Движение за права и свободи ще се концентрира към вота за ректора Герджиков, заобикаляйки директната поддръжка за него, която би могла единствено да го провали. Да е обществено претендент на ГЕРБ и Движение за права и свободи май става прекомерно доста. Достатъчно е личното му телевизионно изказване, че българите не били разбрали какво написа в Истанбулската спогодба, която била против насилието над дамите, и съвсем признанието, че еднополовите бракове му харесват. Изглежда, той не е чел нито конвенцията, нито наложителното приложение като част от нея, и май не е чувал, че Конституционният съд от дълго време тури " точката над и " по този въпрос.

Тези дни обаче се появи още едно лице, издигнато от партията на Цветан Цветанов, което няма по какъв начин да бъде отминато с обикновеното " хи-хи ". Когато го оповестиха, споделиха, че той нямал потребност от показване, тъй като " от дълго време е завоювал в сърцето на народа едно особено място на цивилизоващ преподавател за нашата история, преподавател за нашето християнство ". Става дума за скандалния Горан Благоев, който по този начин се е загнездил в сърцата на българите, че бе свален от ефира на Българска национална телевизия и се наложи да си откри друга тв естрада. " Цивилизационната " му роля във връзка с историята ни се свежда до една дума: клевети за облекчаване на нагона на антикомунистите и русофобите. Като " преподавател за християнството " пък реализира единствено това, че Синодът на БПЦ изригна в митинг против него и забрани на свещениците да вземат участие в предаването поради ругатни по православието и прям икуменизъм, а мнозина историци отхвърлиха въобще да стъпват в студиото му.

Друго обаче е по-интересно, и то би трябвало да се знае. В целия свят за плагиатство смъкват от поста им президенти, министър председатели, министри, у нас обаче за плагиатство издигат на висок пост. Сетете се за Петър Илиев... През предходната година въпросният Благоев решил да става доцент в Българска академия на науките, в Института за балканистика с център по тракология. И, както му е редът, през октомври 2020 година е ощастливен с критика от проф. Орлин Събев, която го афишира за... недодялан плагиат. Естествено, доцент не е станал, само че пък в документите от състезанието и в рецензията, които са обществени, четем прелестна характерност за един предстоящ президент. Ето ви цитати: " Подбрано цитиране единствено на някои документи... липса на проучвателен метод и разбор... компилация от няколко труда на други създатели, като на много места е налице съвсем безусловно или перифразирано заимстване на пасажи от тях... Благоев перифразира непознатия текст посредством потребление на синоними и разбъркване на пасажи... От непознатите текстове са заети и дълги цитати от първоизточници без съответното позоваване. В текста на Благоев са налице и фактологични грешки поради прилаганото от него механично разбъркване на пасажи от непознатия текст... Подобна процедура може да се дефинира като " soft " плагиатство... Това е минус, който оказва въздействие върху незадоволителното му към този момент създаване като откривател и академик. "

Ей такива " цивилизатори " и " учители " са се запътили към президентството. Предлагат ни всички благини - от Тангра, през Луковмарш, та до изкушенията на Дявола. Пазете си нервите, смут на какви предизборни хубости ни следва да се нагледаме!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР