Поне 10 палестинци са убити при израелска акция срещу бежанския

...
Поне 10 палестинци са убити при израелска акция срещу бежанския
Коментари Харесай

Акция в Дженин: Най-малко 10 палестинци са убити при сблъсъци в град на Западния бряг

Поне 10 палестинци са убити при израелска акция против бежанския лагер в Дженин в окупирания Запад Банк, сподели палестинското министерство на опазването на здравето.

Той сподели, че минимум 20 други са били ранени при нападението, което съгласно жителите е включвало два удара с дрон.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Това е един от най-смъртоносните скорошни произшествия от този тип в Дженин, който неведнъж е бил нападнат от Израел като част от акцията против екстремистите.

Израелските военни споделиха, че са изпратили елементи под прикритие, с цел да арестуват обвинени.

Израелските отбранителни сили (IDF) започнаха нахлуване против лагера през нощта, употребявайки бронирани булдозери за заличаване на самоделни бомби. Войските са били подложени на обстрел и е употребен дрон, с цел да нападна група въоръжени лица, споделиха от ИД. Булдозерите разровиха към този момент мощно разрушените улици.

IDF сподели, че войските са влезнали още веднъж в лагера часове по-късно, попадайки под възобновен огън. Друг дрон е употребен още веднъж за офанзива на въоръжени мъже, се споделя в известието.

Съобщава се, че по време на конфликтите военновъздушните сили са пуснали листовки, казващи на жителите: „ IDF остава тук и ще се връща още веднъж и още веднъж, до момента в който тероризмът бъде изцяло изкоренен. Стойте надалеч от тероризъм, живейте в мир ", оповестява вестник Jerusalem Post.

Израелската войска прави съвсем нощни арести на Западния бряг от година и година на половина, след вълна от смъртоносни офанзиви на палестинци, които убиха повече от 30 израелци.

Според Организация на обединените нации тази година повече от 400 палестинци - както бунтовници, по този начин и цивилни - са били убити от израелските сили или заселници на Западния бряг, което ги прави най-смъртоносните там, откогато Организация на обединените нации стартира да записва жертвите на палестинци през 2005 година

Някои палестинци нападателите са пристигнали от Дженин, който се трансформира в съществена база за палестинските бойци на Западния бряг.

Израелско-палестинското напрежение на Западния бряг, което към този момент беше високо, бяха в допълнение подхранвани от войната в Газа, която стартира след невиждано смъртоносно нахлуване против Израел от въоръжени бойци на Хамас на 7 октомври. Повече от 150 палестинци и трима израелци са били убити на Западния бряг от началото на войната.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР