Понастоящем в света се наблюдава пандемия от детско затлъстяване, заяви

...
Понастоящем в света се наблюдава пандемия от детско затлъстяване, заяви
Коментари Харесай

Има пандемия от затлъстяване при децата

Понастоящем в света се следи " пандемия от детско затлъстяване ", съобщи ендокринологът Алексей Калинчев сподели пред RT.

" Причините са толкоз банални, колкото и при затлъстяването при възрастните: хиподинамия и прекалено хранене, които подтикват затлъстяването (консумират се най-вече елементарни въглехидрати и наситени трансмазнини) ", споделя Калинчев, предаде БГНЕС.

Според него лекуването на децата се усложнява и от ограничавания избор на медикаменти, които могат да се употребяват - множеството медикаменти са създадени единствено за възрастни. Диетологът също по този начин поучава да се лекува цялото семейство. В противоположен случай лекуването ще бъде неефективно.

Хиподинамията се дължи на наклонността за отдалечено образование по време на пандемията от ковид. " Заради пристрастяването към джаджите децата към този момент не желаят и не обичат да излизат на чист въздух, а избират да си седят у дома и да играят виртуални игри ", заключи експертът.

По-рано общопрактикуващият доктор Олга Александрова описа за вредата от диетите с хранителни ограничавания. В частност кетодиетата усилва риска от гибел от всички заболявания заради неестественото понижаване на каузи на въглехидратите в диетата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР